Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul de containere din Marea Britanie a testat un tractor alimentat cu hidrogen

Operatorul portuar britanic, Associated British Ports (ABP), este prima companie portuară din Regatul Unit care a testat un tractor alimentat cu hidrogen în terminalul său de containere din portul Immingham.

Acest proiect pilot a primit finanțare de la ORE Catapult prin intermediul Innovate UK’s Hydrogen Innovation Initiative (HII) a Innovate UK, ca urmare a finanțării fezabilității inițiale din cadrul Concursului pentru demonstrații maritime curate al departamentului pentru Transport’s Clean Maritime Demonstration Competition.

Astfel, această demonstrație își propune să contribuie la decarbonizarea operațiunilor portuare, fiind și un pas important în crearea, livrarea și utilizarea hidrogenului în portul Immingham.

„Această demonstrație de utilizare a hidrogenului în echipamentele portuare din Immingham a reușit să evidențieze provocările și beneficiile de utilizare a acestei energii cu emisii zero în portul nostru.”, a declarat Simon Bird, directorul regional al porturilor Humber.

„Decarbonizarea sectorului maritim merge dincolo de reducerea emisiilor pe mare, iar acest test demonstrează că hidrogenul va juca un rol semnificativ în operațiunile portuare din Marea Britanie și va elimina dependența acestora de combustibilii fosili.”, a adăugat Baroness Vere, Ministrul britanic al afacerilor maritime.

Articole similare

Ad