Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Profit in crestere pe primul trimestru pentru BCR Leasing IFN

BCR Leasing IFN a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit net de 6,3 milioane de lei, fata de 0,7 milioane de lei in primele trei luni ale anului trecut, raportand o crestere a vanzarilor cu 66%. Compania a atins la sfarsitul lunii martie o cota de piata de 8%, ocupand pozitia a treia in topul societatilor de leasing de pe piata nationala in functie de volumul vanzarilor noi.
Veniturile sale operationale au ajuns la nivelul de 12,7 milioane de lei, iar cheltuielile operationale, la 5,1 milioane de lei in primul trimestru.
 

Soldul finantelor acordate clientilor a crescut cu 9% in ultimul an, ceea ce a dus la revenirea volumului total al activelor peste pragul de un miliard de lei. In perioada ianuarie-martie, provizioanele de risc au avut un impact negativ de 0,9 milioane de lei, substantial mai mic decat cel de circa 2,1 milioane de lei din perioada similara a lui 2014.
Valoarea bunurilor finantate pe primul trimestru din 2015 a fost de 123 de milioane de lei. Cele mai insemnate volume de vanzari au vizat vehiculele comerciale grele si echipamentele, unde volumele finantate au crescut de peste trei ori, sustinute in special de segmentul IMM.
Pentru a veni in sprijinul clientilor, BCR Leasing IFN a redus cu 0,5% dobanda standard, prin accesarea de catre BCR Leasing a liniilor de credit BEI, destinate in principal finantarii IMM si a entitatilor publice.
De asemenea, un alt beneficiu pentru client il reprezinta optimizarea fluxului de finantare auto pentru tranzactiile retail standard, care permite acum obtinerea unui raspuns la cererea de finantare in doar cateva minute.
In privinta leasingului pentru echipamente, compania isi propune sa mentina o pondere de 2/3 finantari vehicule si 1/3 finantari echipamente in 2015. In cadrul acestui din urma segment, un domeniu prioritar pentru companie il reprezinta sustinerea finantarilor de echipamente si utilaje agricole, deoarece „este o realitate faptul ca gradul de tehnologizare a agriculturii romanesti este mult sub potential. Credem cu tarie ca firmele de leasing pot si trebuie sa aiba un rol mai important in finantarea echipamentelor agricole, in special in cazul micilor fermieri, care nu prea au multe solutii cand vine vorba de achizitia unor echipamente noi, performante”, a aratat Bogdan Speteanu, care a salutat initiativa ALB de semnare a unui protocol cu Ministerul Agriculturii, prin care firmele de leasing au posibilitatea de a cofinanta proiecte cu bani europeni.

Articole similare

Ad