Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Progresul tehnologic, mana in mana cu eficienta energetica si protectia mediului

Jungheinrich a organizat la Hamburg, la jumatatea lui octombrie, primul summit european de intralogistica. Acesta deschide seria de evenimente pe care producatorul german de echipamente de manipulat si-a propus sa le organizeze. Sub motto-ul „The future in stock”, conferinta a atras 400 de specialisti in logistica din toata Europa: experti din industrie, clienti, parteneri de afaceri si prieteni ai Jungheinrich. Prezentarile sustinute si dezbaterile au avut ca subiect ultimele tendinte in intralogistica, dar si directiile de dezvoltare in general.
 

Principalele teme au fost interactiunea managementului, tehnologiile inovatoare si noile metode de lucru in organizatii, scenariile alternative pentru viitor si consecintele lor asupra economiei si a comertului si regulile societatii globale in lumea internetului. Conferinta a abordat si problematica dezvoltarii produselor si conceptelor de servicii in intralogistica, reflectand deopotriva ultimele tendinte in domeniu, dar si proiectii de viitor. „Intralogistica a reprezentat obiectivul companiei noastre in ultimii 60 de ani“, a declarat Hans-Georg Frey, presedintele consiliului de administratie Jungheinrich. „Am organizat acest summit pentru a promova relationarea cross-industriala si transferul de cunostinte.“
Printre vorbitorii din acest an au fost Prof. Dr. Hans-Jörg Bullinger, fost presedinte al companiei Fraunhofer, analistul Peter Wippermann si Dr. Jan Dietrich Müller, Senior Vice President Deutsche Post DHL. Din partea Jungheinrich au luat cuvantul Dr. Klaus-Dieter Rosenbach, membru in consiliul de administratie si responsabil cu managementul tehnologic, si Dirk Schulz, manager after-sales.

Eficienta energetica si automatizare
Organizarea, controlul, implementarea si optimizarea operatiunilor interne sunt toate esentiale pentru asigurarea eficientei sectorului logistic. Iar principalele tendinte pe piata la aceasta ora sunt catre utilizarea de energie electrica, eficienta energetica, ergonomie si automa-tizare, a aratat Dr. Klaus-Dieter Rosenbach.
Sectorul logistic cunoaste o dezvoltare foarte rapida, in conditiile in care pietele aflate in curs de dezvoltare progreseaza cu viteza. Stivuitoarele standard de azi includ foarte multa electronica si tendinta este de automatizare. Un exemplu elocvent in acest sens este echipamentul Auto Pallet Mover (APM) de la Jungheinrich, care are avantajul ergonomiei, gratie utilizarii unui numar mare de componente standardizate. „Automatizarea partiala optimizeaza utilizarea stivuitorului, intrucat asigura functionarea optima, pozitionarea rapida pentru operatiuni si evitarea erorilor. Un exemplu in acest sens este tehnologia RFID, care permite cresterea productivitatii cu pana la 25% si reducerea consumului de energie. Presiunea pe costuri este tot mai mare, iar principala problema este lipsa transparentei lor. In acest context, economia de energie si reducerea emisiilor de CO2 reprezinta un obiectiv esential pentru orice operator logistic, …

Articole similare

Ad