Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Proiecte majore de infrastructura in Republica Moldova

Ministerul proiectelor de infrastructura din Republica Moldova va investi 150 de milioane de euro pentru a moderniza si repara 200 km de autostrada. Fondurile vor fi primite de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), sub forma de imprumut. In plus, corporatia americana guvernamentala MCC va investi 132 de milioane de dolari pentru a reabilita 93 km de drumuri, pe M2 si R9, intre Sarateni si Soroca.
 

„Un sistem de transport bine pus la punct este esential pentru cresterea economica, iar modernizarea infrastructurii rutiere in Republica Moldova este una dintre prioritatile guvernului“, a declarat prim-ministrul Iurie Leanca. „Asteptam sa fie create aproximativ 1.000 de locuri de munca in urma proiectelor de infrastructura demarate“.
Imprumutul BERD va fi folosit pentru a reabilita sectiunile de drum R33 Hincesti-Lapusna-M1 pana la granita cu Romania, R14 Balti-Sarateni, care face legatura catre Chisinau, R9 Soroca-Arionesti in partea de nord a tarii, R34 Hincesti-Leova-Cantemir in sud, precum si pentru ocolirea satului Slobozia Mare.
Un consortiu de contractori internationali a inceput …

Articole similare