Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Proiectele de infrastructura nu se opresc

Ministrul transporturilor, Lucian Bode le-a cerut constructorilor din infrastructura rutiera si feroviara, in cadrul unei videoconferinte desfasurata astazi, 26 martie 2020, sa mentina termenele asumate prin contractele incheiate, in ciuda contextului actual determinat de criza generata de noul coronavirus COVID-19.
Participantii la videoconferinta, respectiv antreprenorii principalelor obiective de infrastructura rutiera si feroviara alaturi de reprezentantii managementului CFR infrastructura, CNAIR si Metrorex, au prezentat ministrului Lucian Bode principalele probleme care au aparut in ultima perioada, dar si solutiile pe care le-au identificat pentru rezolvarea acestora.
Astfel, constructorii au prezentat principalele masuri pe care le-au adoptat pentru asigurarea sigurantei angajatilor la locul de munca, precum si cele prin care au realizat aprovizionarea cu materialele de constructii necesare desfasurarii activitatii. Totodata, acestia au informat conducerea MTIC in legatura cu anumite aspecte administrative referitoare la procedurile de avizare, exproprieri si relocarea unor utilitati aflate pe traseul obiectivelor de infrastructura.
”Asa cum dumneavoastra v-ati dezvoltat afacerile, aici, in Romania, astazi, mai mult ca oricand, va cer sa continuati lucrul pe santiere, dar cu asigurarea conditiilor de siguranta pentru sanatatea angajatilor vostri. Lucratorii vostri trebuie sa aiba toate materialele necesare pentru igiena lor astfel incat totul sa se desfasoare cu respectarea tuturor normelor de protectie in vigoare. 
Vreau sa va transmit ca domeniile vitale ale economiei trebuie sa functioneze. Sistemul energetic, cel financiar-bancar si cel al transporturilor sunt extrem de importante pentru orice economie. Infrastructura si constructiile sunt domenii complementare pentru dezvoltarea sanatoasa a economiei noastre. Avem bani alocati pentru proiecte, prin bugetul pe anul 2020. Trebuie sa stiti ca daca munciti, va veti primii toti banii pe ceea ce trimiteti la decontare. Aici vreau sa va atrag foarte tare atentia, sa va platiti subcontractorii, furnizorii sau prestatorii de servicii. E vital ca aceste firme, care sunt romanesti, sa aiba continuitate, sa aiba siguranta ca isi vor primii la randul lor banii. V-ati asumat prin contracte, anumite termene de realizare a lucrarilor. Va rog sa va respectati termenele contractuale!", a declarat ministrul Lucian Bode.
Ministrul Transporturilor a mai subliniat ca prin accelerarea marilor proiecte de infrastructura vom avea sansa sa recuperam rapid decalajele acumulate.

Articole similare

Ad