Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Protestul transportatorilor a avut efect: șoferii profesioniști, exceptați de la carantină!

Stop carantinării șoferilor profesioniști! Aceasta este prima cerință a protestatarilor rezolvată de Guvern, după ce, ieri, 30 septembrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat hotărârea anterioară și a inclus șoferii profesioniști pe lista excepțiilor privind măsura carantinei, cu condiția să prezinte un test rapid RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

Cu o incidență de 4.0 la 1.000 de locuitori, România va intra de duminică, 3 octombrie, pe lista țărilor roșii, adică cu risc ridicat. Pe de altă parte, HCNSU 43 din 01.07.2021 s-a modificat prin Hotărârea nr 77 din 30.09.2021, fiind inclusă și excepția de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă, precum și cei care asigură transport de persoane. Asta înseamnă că rămân în continuare exceptați șoferii vaccinați care prezintă Certificatul COVID, dar și cei care prezintă un test PCR negativ efectuat cu maxim 72 de ore înainte. Este vorba despre Art. 2, alineatul (3).

„Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum şi conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei instituită conform prevederilor prezentei hotărâri dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional.“

Articole similare

Ad