Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii protestează acum în toată țara

2024 a început în forță pentru industria de transport marfă, cu un protest de amploare în toată țara.

S-au strâns câteva sute de transportatori în București, Cluj, Bacău, Buzău, Suceava, Galați și Vâlcea, camioanele rulând încolonate cu viteză mică în semn de protest. Mai mult, la Bacău s-au alăturat și fermierii, solidari și având revendicări similare.

Principala solicitare a cărăușilor este plafonarea RCA în regim de urgență la 5.000 de lei pentru un camion în B0. Costul asigurării de răspundere civilă a crescut constant în ultimul an și este nevoie de intervenția autorităților pentru ca istoria să nu se mai repete, iar RCA să atingă valori uriașe.

Apoi, se solicită amendarea OG 43/1997 privind toleranța la mase și dimensiuni și armonizarea acesteia cu regulamentul european 1100/2008 privind controalele în vămi și tarife de utilizare a rețelei de drumuri fără dublă taxare.

Alte revendicări vizează:

  • tratamentul nediscriminatoriu al angajaților din mediul privat în privința alocației de cazare;
  • aplicarea RO e-Transport doar la mărfurile cu risc fiscal ridicat, în conformitate cu prevederile directivei europene 112/2006;
  • elaborarea în regim de urgență a legii anti-dumping, promovată prin ordonanță de urgență, pentru eliminarea concurenței neloiale din toate sectoarele economice. Niciuna dintre asociații transportatorilor nu este implicată în organizarea protestului, astfel că nu avem informații despre cât va dura acesta ori dacă se va extinde și în alte județe. Vom reveni cu noutăți.

Articole similare

Ad