Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Qualcomm și Grupul Renault dezvoltă împreună o platformă centralizată pentru viitoarele vehicule electrice

Grupul Renault și Qualcomm Technologies, Inc. își extind parteneriatul strategic prin noi planuri de a dezvolta o arhitectură computerizată centralizată pentru viitoarele generații de vehicule conturate de software.

Platformele performante cunoscute industriei auto, „Software-Defined Vehicle (SDV) Platforms”, sprijinite pe Snapdragon® Digital Chassis™ al Qualcomm Technologies, Inc. vor oferi soluții pentru cockpit-ul digital, conectivitate și sistemele avansate de asistență la conducere (ADAS). Totodată, companiile au anunțat că Qualcomm Technologies, sau unul dintre asociații săi, vor investi în noua companie Ampere.

Soluții extinse și flexibile pentru următoarele generații

Din momentul în care vehiculele Renault vor integra platforma SDV, inclusiv noua generație Snapdragon Digital Chassis, pentru a fi utilizată în noile cockpit-uri cu Android, acesta va transforma experiența la bord într-una personală. Funcțiile platformei centralizate vor dispune de sisteme avansate de asistență la conducere (ADAS), caroserie, șasiu, conectivitate, telematică, Power Line Communications (PLC), siguranță și de securitate cibernetică în unitatea de control computerizată (Physical Computer Unit – PCU). Totodată, sistemul va optimiza costurile de hardware, respectiv de software prin conectarea cu interfața de control (Physical Interface Unit – PIU) și va asigura interacțiunea cu actuatorii vehiculului.

Încă din 2018, Renault a folosit soluția Snapdragon Cockpit Platforms pentru sistemul multimedia Open’R Link de pe Noul Renault Megane E-Tech Electric. De asemenea, companiile intenționează prin Snapdragon Digital Chassis să livreze șoferilor și pasagerilor o experiență de conectivitate ireproșabilă la bord.

„De la telefoanele mobile până la autovehiculul cu cele mai noi și avansate tehnologii, Software Defined Vehicle reprezintă viitorul industriei auto: ne dorim să răspundem așteptărilor în ceea ce privește funcționalitatea si serviciile, controlând în același timp complexitatea și costurile. Renault Group își consolidează parteneriatul strategic cu Qualcomm Technologies, pentru a oferi pieței auto prima platformă deschisă de tip Software Defined Vehicle.”,

a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

„Compania Qualcomm este foarte mândră de relația sa cu Renault Group și de extinderea colaborării noastre pentru a redefini împreună automobilul viitorului cu ajutorul semiconductorilor performanți, al software-lui și serviciilor. Suntem încântați că soluția noastră, Snapdragon Digital Chassis, ocupă un rol central în lansarea noii generații de vehicule definite de software și ajută la accelerarea transformării digitale a autovehiculelor.”,

a precizat Cristiano Amon, Președinte și CEO, Qualcomm Incorporated.

Articole similare

Ad