Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Quantron lansează un autobuz electric de 12 m

Compania va prezenta în premieră mondială, la finalul anului, propriul său vehicul, un autobuz electric urban Quantron de 12 m, cu podea coborâtă și capacitate de până la 95 de pasageri, disponibil ca BEV (vehicul electric pe baterii, care are un preț similar autobuzelor convenționale diesel și poate fi comandat la final de an) și FCEV (vehicul cu pilă de combustie, disponibil din primăvara lui 2022).

Noul model este realizat în colaborare cu investitorul și partenerul strategic Ev Dynamics, un consorțiu euro-asiatic de companii specializate în mobilitate electrică și bazată pe hidrogen, iar bateriile CATL și pilele de combustie Ballard Power provin de la producători cu renume la nivel mondial.

Autobuzul atinge maximum 250 kW în modul complet electric, iar autonomia sa este de până la 280 km, ceea ce îl face foarte potrivit pentru transport urban. Capacitatea de încărcare este de până la 80 kW în condițiile unei capacități de 422 kWh a bateriei. Aceasta se încarcă în 3-6 ore, la standardul european CCS 2, în funcție de mărimea ei, ceea ce înseamnă că autobuzul este complet operațional după o încărcare pe timp de noapte. Sistemul de baterie este adaptat la cerințele specifice ale fiecărui operator și este compatibil cu diverse soluții de încărcare.

Până acum au fost produse deja câteva mii de autobuze aflate în operare în Asia de mai mulți ani.

Articole similare

Ad