Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault Group și Verkor, parteneriat pentru furnizarea de baterii pentru vehicule electrice

Renault Group și Verkor, pionier la nivel european în domeniul bateriilor cu impact scăzut asupra emisiilor de carbon, au anunțat încheierea unui parteneriat comercial pe termen lung pentru furnizarea de baterii electrice, cu o capacitate totală de 12 GWh pe an, potrivite vehiculelor electrice.

Verkor va furniza anual către Renault Group baterii de înaltă performanță care vor echipa modelele din gama superioară, precum viitorul crossover electric de segment C al mărcii Alpine ce urmează a fi lansat în 2025 și fabricat în uzina de la Dieppe din Normandia.

Bateriile vor avea un impact scăzut asupra emisiilor de carbon și vor fi fabricate în viitoarea Gigafactory pe care Verkor o construiește în orașul francez Dunkerque.

Compania Verkor marchează o etapă importantă în dezvoltarea sa, totodată consolidând parteneriatul strategic lansat în iunie 2021, odată cu preluarea de către Renault Group a unei părți din capitalul Verkor. De asemenea, Renault Group și Verkor au validat calitatea tehnică a produsului, competitivitatea sa economică și întregul proces de industrializare, începând de la Centrul de Inovație Verkor din Grenoble, până la construcția viitoarei Gigafactory Verkor, care va fi operațională în 2025.

„Încrederea pe care Renault Group ne-a acordat-o de la început s-a materializat acum în acest parteneriat pe termen lung. Este o dovadă suplimentară a atractivității și credibilității proiectului nostru, în momentul în care strângem fondurile necesare pentru construcția viitoarei noastre Gigafactory de la Dunkerque. Producția de baterii în Europa și controlul asupra întregului lanț de valoare în acest domeniu sunt fundamentale pentru tranziția energetică.”,

a declarat Benoit Lemaignan, Co-fondator și Președinte al Board-ului de Directori al Verkor.

„Renault Group își reafirmă încrederea pe care o are în Verkor și în tehnologia sa inovatoare, de înaltă performanță și cu impact scăzut asupra emisiilor de carbon. Acest parteneriat ne asigură aprovizionarea pe termen lung cu baterii electrice, în condițiile unei bune trasabilități a elementelor componente ale acestora. Parteneriatul se înscrie în ambiția Renault Group și a viitoarei sale entități Ampere, dedicată vehiculelor electrice și domeniului Software, de a controla întregul lanț de valoare electric. Renault Group continuă să dezvolte în Franța, în inima Europei, un amplu ecosistem electric alcătuit din centre de tehnologie și din uzine producătoare de vehicule, de motoare și de baterii.”,

a precizat François Provost, Director pentru Achiziții, Parteneriate și Afaceri Publice al Renault Group.

Articole similare

Ad