Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault suspenda productia in Spania

Producatorul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anuntat marti incetarea operatiunilor din Spania, in urma declararii starii de urgenta pe fondul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters, citat de Agepres. 
„Grupul Renault a decis sa-si opreasca activitatea industriala in Spania pe durata starii de urgenta. Aceasta decizie a fost comunicata ieri sindicatelor“, se arata intr-un comunicat al companiei.
Spania este a doua cea mai afectata tara din Europa, dupa Italia, de epidemia COVID-19. Populatia sa de 47 de milioane de persoane se afla sub un regim de restrictii partiale pentru a reduce raspandirea noului coronavirus. Oamenii au permisiunea de a parasi locuintele numai pentru a merge la serviciu, la farmacii sau la spital.
Luni, Renault a decis sa opreasca productia la toate facilitatile industriale din Franta, din cauza pandemiei. Renault a precizat ca masura va afecta 12 uzine si 18.000 de angajati in Franta.
Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana. In 2019, vanzarile totale ale grupului auto Renault au scazut cu 3,4% in ritm anual, pana la 3,753 milioane de vehicule. In schimb, vanzarile mondiale de autoturisme si utilitare marca Dacia au crescut anul trecut cu 5,1% pana la 736.570 unitati.

Articole similare

Ad