Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Restricții mai blânde de circulație în Slovacia și Ungaria pe 1 mai

Asociația transportatorilor slovaci ČESMAD Slovacia informează că, la inițiativa sa, Prezidiul Forțelor de Poliție din această țară a acordat o scutire de la interdicția de a conduce în zilele de sărbătoare legală de pe 1 și 8 mai. Scutirea se aplică tuturor camioanelor care merg pe autostrăzi, drumuri pentru autovehicule, drumuri din clasa I și drumuri pentru trafic internațional, intră pe teritoriul Slovaciei și au ca destinație (de exemplu, sediul firmei căreia îi aparține vehiculul sau locul de descărcare) un punct de pe teritoriul acestei țări.

Și în Ungaria, și tot la inițiativa unei asociații profesionale de acolo, MKFE, Ministerul Transporturilor a decis că restricțiile de circulație pentru vehiculele grele care transportă marfă nu mai încep de marți seara, 30 aprilie, la ora 22:00, ci abia pe 1 mai la 06:00 dimineața.

Ministerul Construcțiilor și Transporturilor din Ungaria a declarat că a luat această măsură pentru a asigura furnizarea neîntreruptă de bunuri prin faptul că firmele de transport își vor putea organiza cursele mai flexibil.

MKFE negociază de mult timp cu ministerul pentru a introduce o scutire generală pe timp de noapte pe drumurile naționale în fiecare weekend, astfel încât vehiculele grele de marfă cu greutate totală de peste 7,5 t să își poată continua activitatea între orele 22:00 și 06:00.

Deși modificarea nu a fost încă făcută, în următoarea sărbătoare legală, conform principiului de mai sus, se va putea circula noaptea, deci interdicția va începe doar miercuri, 1 mai, la 06:00, și va ține până în seara aceleiași zile, ora 22:00. MKFE atrage atenția asupra faptului că scutirea valabilă pe timp de iarnă pentru vehiculele mai puțin poluante care fac transport internațional s-a încheiat pe 1 martie, deci interdicțiile de circulație li se aplică deja și acestor camioane și ele nu mai pot merge de la frontiera maghiară la cel mai apropiat depozit în perioadele cu restricții decât în iulie și august.

Articole similare

Ad