Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rohlig SUUS Logistics închiriază 7.000 mp în clădirea MG3 din HelloParks Maglód, Ungaria

  • Foto: Rohlig SUUS Logistics

Cel mai mare operator logistic polonez, Rohlig SUUS Logistics își va deschide primul său depozit din Ungaria, în parcul logistic HelloParks Maglód, situat lângă Aeroportul Internațional din Budapesta. Noul depozit are o suprafață de 7.000 mp și se află în clădirea MG3 de 45.000 mp, o facilitate de ultimă generație premiată pentru caracteristicile sale ecologice, managementul eficient al clădirii și soluțiile tehnice de top. Depozitul va fi operațional la mijlocul verii și va sprijini operațiunile logistice ale companiei în regiune.

Rohlig SUUS Logistics, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice din Europa Centrală și de Est, va fi noul chiriaș al clădirii MG3 din HelloParks Maglód. Acest contract de închiriere pe termen lung cu dezvoltatorul HelloParks marchează deschiderea primei operațiuni Rohlig SUUS Logistics în Ungaria. Noul centru logistic multifuncțional va include un depozit cu 3.000 de locuri pentru paleți și un terminal de manipulare. Locația din Maglód va fi strategică pentru extinderea rețelei de parteneri naționali ai companiei. Rohlig SUUS Logistics oferă o gamă largă de servicii logistice, inclusiv transport rutier FTL și LTL, transport feroviar, maritim și aerian, transport de marfă pentru proiecte și, în plus, pune accent deosebit pe dezvoltarea serviciilor vamale.

Ca factori de decizie în alegerea locației a fost atracția convenabilă lângă Aeroportul Internațional Ferenc Liszt din Budapesta și nodurile de transport importante. Totodată, și capacitatea de a susține rețeaua sa în expansiune cu partenerii naționali prin acces la spații de depozitare și birouri adaptabile. HelloParks a semnat acordul cu sprijinul CBRE. Cu această închiriere, peste 60% din spațiul MG3 este deja ocupat, incluzând companii, precum Aeroplex, Loginvent și WellPack. Tehnologiile moderne și soluțiile ecologice și sociale ale parcului logistic au fost factori decisivi pentru Rohlig SUUS Logistics.

Depozitul MG3 de 45.000 mp din HelloParks Maglód, a doua fază a proiectului, a fost prima proprietate industrială din Ungaria care a obținut cel mai înalt rating BREEAM de “Excepțional” pentru Construcții noi. Acest rating evaluează întregul proces de proiectare, construcție și gestionare a proiectului, inclusiv procurarea de materii prime, gestionarea deșeurilor și tehnologiile instalate și utilizate. Anterior, HelloParks a obținut calificativul „Excelent” pentru hala MG1 din același megapark Maglód. Din 2023, HelloParks este singura companie din Ungaria care își construiește toate instalațiile conform celor mai exigente criterii BREEAM de „Excepțional”.

„Acest hub modern ne îmbunătățește foarte mult competențele din Ungaria. Logistica contractuală, inclusiv depozitarea, pregătirea comenzilor și serviciile cu valoare adăugată, cum ar fi co-ambalarea și etichetarea, au fost adăugate la portofoliul nostru. Noua noastră investiție poate servi ca depozit pentru materii prime și produse finite, precum și ca centru de distribuție.

Poziționarea sa strategică, situată în apropierea intersecției dintre autostrada M0, secțiunea M4 a traseului european E60 și aeroportul aglomerat din Budapesta, îl poziționează ca un nod crucial în rețelele de aprovizionare atât a întreprinderilor locale, cât și a corporațiilor internaționale. Printre acestea se numără jucători renumiți din sectorul auto, o piatră de temelie a economiei maghiare.”,

a declarat Laszló Molnár, director general al Rohlig SUUS Logistics Hungary Kft.

„Am finalizat un proces complex și îndelungat de negociere cu noul nostru client – fiecare membru al echipei a muncit din greu pentru a contribui la succesul tranzacției. Cea mai recentă realizare a noastră în zona Aeroportului Internațional din Budapesta ne face mândri și ne întărește ambiția de a face din HelloParks Maglód cel mai puternic jucător din această subpiață. Pe lângă locația convenabilă, durabilitatea și operațiunile flexibile și eficiente sunt cei mai importanți factori pentru chiriașii noștri, iar noi le oferim facilități de ultimă generație pentru a le satisface nevoile.”,

a declarat András Bodahelyi, Senior Business Development Manager al HelloParks.

Articole similare

Ad