Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

România a comandat 123 de autobuze electrice Solaris

În cadrul unei cereri de oferte lansate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Solaris a câștigat o comandă pentru livrarea a 123 de autobuze electrice (din cele 131 scoase la licitație).

Licitația a cuprins șapte orașe. Dintre acestea, Solaris a câștigat contracte pentru șase, respectiv pentru Sibiu, Iași, Suceava, Sighetu Marmației, Târgu Mureș și Pitești. Valoarea comenzii va fi de aproape 65 de milioane de euro.

Pe lângă cele 123 de autobuze electrice Urbino 12, producătorul polonez va furniza și infrastructura de încărcare, respectiv 123 de stații de 40 kW pentru încărcarea pe timp de noapte în depozit și 36 de încărcătoare rapide cu pantograf de 300 kW. „Tot mai multe municipalități iau decizii ecologice pentru a-și extinde flotele prin adăugarea de autobuze moderne cu emisii zero. Aceasta este o veste minunată nu numai pentru noi, ci și pentru generațiile viitoare”, a subliniat Petros Spinaris, membru al Consiliului director Solaris și responsabil pentru vânzări, marketing și servicii pentru clienți.

Articole similare

Ad