Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solaris va livra 105 autobuze electrice articulate către ATM Milano

Solaris Bus & Coach a obținut un contract pentru furnizarea a 105 autobuze electrice Urbino 18 către ATM Milano. Odată cu această nouă comandă, operatorul de transport public din Milano a devenit unul dintre cei mai mari utilizatori de vehicule cu emisii zero cu marca Solaris.

Livrarea celor 105 autobuze Solaris articulate va începe în prima jumătate a lui 2025.

Parteneriatul dintre Solaris și ATM Milano a început în 2014. De atunci, compania de transpoet a comandat aproape 500 de vehicule de la producătorul polonez. Interesant este că din 2018 Solaris a furnizat la Milano doar vehicule cu emisii zero.

„Autobuzele electrice Solaris au devenit o prezență permanentă în peisajul orașelor europene, urmărindu-și misiunea de a stimula mobilitatea cu emisii zero. Milano oferă un exemplu în acest sens, prin investiții masive într-un transport durabil. Suntem încântați să fim parteneri în această tranziție”, a declarat Javier Iriarte, CEO Solaris Bus & Coach sp. z o.o.

Cele 105 Solaris Urbino 18 vor fi echipate cu baterii Solaris High Energy, având capacitate totală de 700 kWh. Similar cu autobuzele anterior livrate la Milano, noile vehicule vor fi încărcate atât prin pantograf, cât și prin tehnologie plug-in. Infrastructura urbană a fost optimizată pentru a permite reîncărcarea regulată cu ajutorul încărcătoarelor amplasate de-a lungul traseului, asigurând o autonomie practic nelimitată pe toată durata zilei.

Brandul Solaris continuă să-și consolideze poziția pe piața italiană. Numai în acest an, constructorul polonez a semnat contracte pentru furnizarea a 98 de autobuze electrice Urbino către Cagliari și 90 de autobuze pe hidrogen către Veneția. În plus, Solaris a primit cea mai mare comandă de autobuze pe hidrogen din Europa, pentru 130 de autobuze alimentate cu hidrogen pentru Bologna.

Articole similare

Ad