Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scăderi mari de volume în 2020 în transportul maritim pe distanțe scurte

Din cauza crizei sanitare, volumele de transport maritim german pe distanțe scurte au scăzut cu 8,4% față de 2019, atingând cel mai jos nivel din ultimii 10 ani, de 165,6 milioane de tone, așa cum arată un raport realizat de Biroul Federal pentru Transport de Mărfuri (BAG) pentru Ministerul Federal de Transport și Infrastructură Digitală din Germania.

Raportul urmărește volumele de mărfuri din transportul maritim pe distanțe scurte care au legătură cu porturile germane și arată că acestea au fost, ca și în anii anteriori, mai slabe decât volumele aflate în tranzit maritim prin aceste porturi, care au scăzut cu numai 6,4% față de 2019, până la 275,7 milioane de tone.

Scăderea volumelor din transportul maritim pe distanțe scurte este cauzat mai ales de volumele mai mici manipulate în porturile germane în traficul cu Țările Scandinave și cu Federația Rusă. Aceasta din urmă a ocupat primul loc ca partener comercial al Germaniei pentru transport maritim pe distanțe scurte și în 2020, înaintea Suediei.

Tranzitul containerelor din transportul maritim pe distanțe scurte prin porturile germane a scăzut cu circa 4,4% față de 2019, până la 5,4 milioane de TEU, mai ales din cauza volumelor mai mici cu Federația Rusă, Suedia, Finlanda și Țările Baltice.

Totuși, porturile germane au continuat să aibă volume mai mari de containere pentru transport maritim pe distanțe scurte decât alte porturi din țări vecine, cu mențiunea că cele din Belgia și Olanda au avut creșteri în 2020. În plus față de containere, au înregistrat scăderi de volume față de 2019 și celelalte tipuri de mărfuri, cu excepția lichidelor vrac.

Articole similare

Ad