Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Sectorul de transport de marfa este preocupat de noul sistem vamal din Marea Britanie

Asociatia Britanica Internationala pentru Transportul de Marfuri (BIFA) s-a declarat ingrijorata cu privire la progresul dezvoltarii unui nou sistem informatic care sa inlocuiasca sistemul utilizat pentru procesarea declaratiilor vamale.
Directorul general BIFA, Robert Keen, a declarat ca, avand in vedere faptul ca sectorul de marfa si logistica se confrunta cu numeroase provocari, inclusiv cresterea probabilitatii unui Brexit fara acord si presiunea exercitata asupra companiilor responsabile de activitatea de comert in UK, BIFA este ingrijorata de faptul ca progresele inregistrate in dezvoltarea noului sistem au fost inconsecvente, cu perioade de activitate si progres, si putine informatii concrete.

„Cea mai mare preocupare a noastra este ca in prezent procesul de dezvoltare nu implica si reprezentanti ai utilizatorului final. Aceasta este o neglijenta periculoasa, deoarece utilizatorul final este cel care va stabili ce functioneaza de fapt in practica, mai ales ca dezvoltatorii IT au semnalat lipsa de claritate cu privire la informatiile oferite“, a declarat Robert Keen.
O declaratie vamala, conform graficului actual de utilizare pentru „Manipularea marfurilor de import si export“, solicita completarea a 59 de campuri de date. In momentul in care va fi inlocuita de noul sistem va solicita completarea a 78 de campuri de date pentru import si 65 pentru export.
BIFA este convinsa ca sectorul IT are preocupari cu privire la program si la calendarul propus.
„Agentia guvernamentala HM Revenue and Customs a anuntat recent planul propus pentru definitivarea noului sistem de declaratii vamale si migrarea tuturor comerciantilor catre noua platforma de declaratii pana in septembrie 2020, iar pana in martie 2021 vechea platforma sa fie inchisa“, a mai spus Robert Keen

Articole similare

Ad