Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement

Senatul respinge interzicerea comertului on-line de medicamente

Propunerea legislativa de modificare a Legii farmaciei nr. 266/2008 in sensul interzicerii comertului farmaceutic on-line a fost respinsa de Senat. Urmeaza votul camerei Deputatilor.
Comertul on-line reprezinta cea mai moderna forma de vanzare-cumparare si o excelenta alternativa la actuala forma clasica de comert “de la taraba” sau “cu sacosa”. El ofera avantaje incontestabile, atat pentru consumatori si comercianti, cat si pentru colectarea taxelor de catre stat.
 

Avantajele comertului farmaceutic on-line pentru pacienti consta in accesibilitatea non-stop prin internet la informatii despre produse, preturi, disponibilitate din stoc, posibilitatea de rezervare a comenzii, plata si livrare direct la domiciliu a medicamentelor, ramanand doar ca numai medicamentele foarte toxice si cele cu regim de stupefiante, si, eventual, medicamentele compensate sa fie distribuite in mod clasic.
Cel mai important avantaj pentru pacient il reprezinta scaderea pretului medicamentelor, comertul on-line de medicamente, fata de cel clasic, avand costuri mult mai mici pentru majoritatea componentelor incluse in pret, respectiv publicitatea, logistica de stoc si livrarea.
Pentru bugetul de stat avantajele comertului farmaceutic on-line sunt foarte mari pentru ca digitalizarea oricarui tip de vanzare-cumparare, inclusiv cu medicamente, duce la fiscalizarea tuturor vanzarilor si diminuarea evaziunii fiscale.
Comertul on-line reglementat ar putea elimina practic toate riscurile actualei piete on-line de medicamente, in prezent nereglementata, slab fiscalizata si invadata de medicamente contrafacute.
Simpla interzicere a comertului farmaceutic on-line nu ar rezolva aceste probleme, ci ar conserva actualele probleme din comertul farmaceutic clasic, respectiv eliberarea fara reteta a medicamentelor care necesita prescriptie medicala, inlocuirea medicamentelor eliberate pe retete compensate cu alte produse, incasarea banilor pe medicamente compensate fara eliberarea acelora, onorarea unor retete compensate pe numele unor persoane decedate sau care nu au fost consultate.

Articole similare

Ad
Ad