Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sfaturi pentru întreținerea camioanelor de transport

Întreținerea regulată a camionului, ca măsură preventivă, este esențială pentru orice afacere de livrare. Fără verificări preventive adecvate, este mai probabil ca vehiculele să întâmpine probleme grave rutiere în viitor. Indiferent de cât de bine vă comportați la volan sau respectați legile de circulație, nu sunteți în siguranță decât dacă vehiculul Dvs. este în stare bună de condus.

Sfaturi despre cum să vă întrețineți corect camioanele

Verificările preventive pot fi efectuate rapid în moduri simple. Un șofer sau un operator de flotă ar trebui să aibă cunoștințele necesare despre cum să-și verifice vehiculul. Crearea unei liste sau respectarea unei rutine vă poate ajuta să ușurați lucrurile.

Furnizați întotdeauna un jurnal de întreținere a camionului

Păstrarea unei evidențe istorice a stării vehiculului și a lucrărilor de reparații este fundamentală, ca si păstrarea unei arhive cu CMR pdf, avize etc. Dosarul dvs. va servi ca o listă de sarcini pentru a vă ajuta să organizați în consecință toate verificările preventive și programele de întreținere. De asemenea, istoricul camionului dumneavoastră vă poate ajuta să monitorizați problemele care necesită rezolvare imediată.

Faceți teste și inspecții pentru a preveni eșecurile

Un proces regulat de inspecție v-ar putea ajuta, de asemenea, să oferiți o afacere de livrare de bună calitate. Efectuarea unor examinări simple vă va ajuta să recunoașteți simptomele motorului nesănătos. Problemele comune ale camioanelor sunt pierderea presiunii uleiului sau producția scăzută de energie. Aceste tipuri de probleme necesită acțiuni imediate și diagnosticare adecvată pentru a face reparațiile corespunzătoare.

Rezervor de combustibil și de stocare

Menținerea rezervoarelor de combustibil și de stocare fără degradare va menține motorul pornit. Aplicați specificațiile producătorului pentru tratamentul de control al umidității pentru a preveni acumularea apei în combustibil, ceea ce poate provoca daune grave motorului dumneavoastră.

Cunoașteți starea călătoriei Dvs.

După ce ați completat o listă de verificare pentru rutina de întreținere a camionului, aveți în continuare nevoie de cel mai important aspect al îngrijirii pe termen lung. Aceasta înseamnă să știți de câtă îngrijire au nevoie camioanele tale, în funcție de utilizare. Fie că livrați încărcături grele prin CMR pdf, că aveți o călătorie lungă sau mai multe călătorii zilnic, modul în care vă gestionați vehiculul va defini tipul exact de întreținere de care veți avea nevoie. Puteți avea o conversație cu mecanicul local despre cele mai bune acțiuni pentru a vă menține camionul în stare bună.

Articole similare

Ad