Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Și în Cantabria (Spania) mai este nevoie de 300 de șoferi de camion

Asociația transportatorilor spanioli FETRANSA atrage atenția asupra faptului că și în regiunea autonomă Cantabria, unde lucrează în prezent circa 4.000 de șoferi de camion, mai este nevoie de 300. Lipsa lor este cauzată, și aici, de costurile mari, de până la 4.000 de euro, pentru obținerea permisului de conducere și a atestatelor, și de precaritatea condițiilor de muncă.

De aceea asociațiile profesionale din zonă îi propun guvernului regional să încurajeze obținerea de noi licențe prin oferirea de sprijin financiar.

Activitatea transportatorilor din regiune este amenințară și de scăderea tarifelor din ultimul timp, dar și de faptul că motorina se scumpește și a ajuns să reprezinte mai mult de 30% din costul total pe kilometru. În plus, se apropie, în 2024, încheierea contractelor pentru parcarea în portul Santander și transportatorii se tem că peste 120 de camioane nu vor mai avea loc de parcare, iar guvernul nu va termina până atunci construirea zonei industriale Poligono de la Pasiega, unde s-ar putea crea și astfel de spații.

Articole similare

Ad