Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trafic publică restricțiile privind camioanele în Spania pentru 2024

Miercuri, 31 ianuarie, a fost publicată în Monitorul Oficial al Statului (BOE) Rezoluția din 24 ianuarie a Direcției Generale de Circulație prin care se stabilesc măsuri speciale de reglementare a traficului pentru anul 2024. Textul integral al Rezoluției de restricție a DGT poate fi consultat în următorul link: https://www.boe.es/boe/dias/2024/01/31/pdfs/BOE-A-2024-1773.pdf

În general, restricțiile de circulație stabilite pentru anul 2024 le mențin pe cele deja existente în 2023, fără a fi introduse modificări semnificative. În ciuda acestui fapt, FENADISMER, împreună cu celelalte asociații de transportatori, a exprimat DGT-ului necesitatea de a reduce, pe cât posibil, numărul de zile și de ore afectate de restricții, în special pe acele rute strategice care pot afecta în mod semnificativ dezvoltarea activității transportatorilor și, în consecință, aprovizionarea și transferul de mărfuri solicitate de economia spaniolă. În mod concret, a fost subliniată din nou necesitatea de a garanta un flux adecvat de camioane pe AP-1 și N-1 din Burgos spre frontiera franceză, deoarece este o rută esențială pentru exporturile spaniole.

În termeni generali, merită subliniată restricția generală pentru camioanele de peste 7,5 t de MMA pe N-631 (Zamora), între San Cebrián de Castro și Rionegro del Puente, pentru a garanta fluiditatea călătoriilor între Spania și Portugalia, care este stabilită pentru toate zilele de vineri, sâmbătă, duminică și sărbătorile legale din această comunitate autonomă în lunile iunie, iulie și august.

Se menține, de asemenea, noutatea introdusă anul trecut, constând în instituirea interdicției de depășire pentru camioane pe anumite drumuri în perioada de vară, mai exact pe următoarele:

  • În fiecare sâmbătă din lunile iunie, iulie și august pe A-49 (de la Camas la Huévar de la 9h la 11h și de la 14h la 20h și de la Huévar la Bollullos de la 9h la 20h) în direcția Huelva și pe AP-4 de la Dos Hermanas la Jerez de la 9h la 11h și de la 13h la 20h în direcția Cádiz.
  • În fiecare duminică și sărbători legale din iunie, iulie și august, pe A-49 de la San Juan del Puerto la Sevilla, în direcția Sevilla, de la 10h la 15h, pe AP-4 de la Jerez la Dos Hermanas, în direcția Sevilla, de la 10h la 18h și pe A-62 de la Cubillas de Santa Marta la Tordesillas, în ambele direcții, de la 15h la 23h.

În duminicile din iulie (7, 14, 21 și 28) și 11 august, pe AP-1 de la Rubena la Pancorbo, în direcția Vitoria, de la 16h la 21h, precum și în zilele de 15 și 21 august, 1 noiembrie și 6 decembrie, de la Ameyugo la Rubena, în direcția Burgos, de la 16h la 21h.

Articole similare

Ad