AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sindicatele europene contestă deschiderea pieței muncii către non-europeni

NU unei deschideri mai mari față de imigrația din afara Europei și DA îmbunătățirii condițiilor de muncă”. Acesta este mesajul pe care Federația europeană a sindicatelor din transporturi ETF l-a trimis președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. În principiu, ETF nu este împotriva imigrației, dar în primul rând „trebuie rezolvată problema lipsei de muncă decentă în transporturi, altfel este o invitație deschisă la o nouă exploatare a lucrătorilor”.

Federația adaugă că, „după o vară plină de greve ale lucrătorilor din transporturi care au protestat împotriva condițiilor de muncă inferioare standardelor, discursul de săptămâna trecută privind starea Uniunii ignoră în mod alarmant acești lucrători și cererile lor”.

Printre instrumentele de îmbunătățire a condițiilor de muncă în Europa, ETF citează promovarea negocierii colective, care se face și prin intermediul Directivei privind salariul minim. Federația reamintește Comisiei că actuala stare de criză din acest sector se datorează consecințelor politicilor orientate spre profit și alegerilor politice axate exclusiv pe concurență și liberalizare, care au subminat condițiile de muncă în întregul sector al transporturilor.

Articole similare

Ad
Ad