Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Soarta Pachetului de Mobilitate este la mana Conferintei Presedintilor

Zi importanta pentru transporturile romanesti in Parlamentul European! Vineri, 6 septembrie, coordonatorii grupurilor politice din Comisia de Transport si Turism (TRAN) decid daca cele trei dosare cuprinse in Pachetul de Mobilitate 1 merg mai departe in Trilog sau se va cere Comisiei Europene sa trimita un nou text, incepand astfel o noua procedura legislativa privind Pachetul.

La inceputul acestei saptamani in sedinta coordonatorilor s-a propus ca dosarele sa fie trimise inapoi conform unui articol din Regulamentul de procedura, rezultatul urmand a fi aflat astazi. In opinia europarlamentarului Marian-Jean Marinescu, coordonator al grupului PPE in Comisia TRAN, oricare dintre cele doua variante va fi contestata. Daca se ajunge la o decizie de continuare a Trilogului, atunci Comisia TRAN va trebui sa voteze inceperea negocierilor, iar acest lucru se va intampla cel mai probabil la finalul lunii septembrie, 23, 24 septembrie. „PPE, ECR si Renew Europe au fost de accord cu aceasta consultare privitoare la continuarea dosarelor sau inaintata o cerere catre Comisie pentru a trimite un nou text. De fapt, va trebui sa inaintam la Conferinta Presedintilor dorinta TRAN de a primi de la Comisia Europeana un nou text, iar membrii Conferintei, ca ultim decident, vor decide.“
Maria Grapini, membru in Comisia TRAN si europarlamentar S&D, alaturi de mai multi colegi bulgari din grupul social democrat, a transmis o scrisoare presedintei Comisiei TRAN, cerandu-i sa amane votul din sedinta coordonatorilor pana pe 10 septembrie, „deoarece multi dintre colegii nostri sunt plecati acum“. Maria Grapini sustine ca Ismail Ertug (S&D), raportorul pe dosarul privind accesul la profesie si piata de transport, vroia sa isi fenteze colegii din grup si sa sustina continuarea Trilogului ca fiind punctul de vedere al tuturor membrilor social democrati din Comise. „Atunci, alaturi de Peter Vitanov (n.r. – europarlamentar bulgar membru S&D), am facut o scrisoare catre Ertug in care i-am spus ca trebuie sa facem un grup de lucru si sa decidem in interiorul grupului pe ce varianta mergem“, a declarat Maria Grapini, care a facut un apel la cei 31 de colegi europarlamentari romani sa mentina deschisa o linie de informare si comunicare interna in vederea unei mai bune gestionari a unor situatii neprevazute.

Articole similare

Ad