Producatorii de sisteme de securitate se intrec in a propune cele mai performante solutii. Astfel, Axis a dezvoltat o camera ce ofera posibilitatea de a vedea peste linia orizontului, iar Optex, un senzor pentru a detecta intrarea in spatiu supravegheat a persoanelor sau obiectelor neautorizate.
Axis Communications a dezvoltat prima camera din lume care poate oferi vizibilitate peste linia orizontului, dar si prima camera de supraveghere IP din lume, dezvoltata de companie in urma cu 20 de ani.
Tehnologia Axis Zipstream, dezvoltata de Axis, analizeaza si optimizeaza transmisia de la camerele de retea in timp real. Scenele care contin detalii interesante sunt inregistrate la calitate si rezolutie maxime, iar alte imagini sunt optimizate pentru a fi posibila reducerea necesarului de latime de banda si stocare. Spre exemplu, detalii importante precum fata, tatuajele sau numerele de inmatriculare sunt stocate in parametri maximi, in timp ce detalii precum pereti sau vegetatie sunt compresate.
De asemenea, anul acesta compania a lansat prima camera 4Kspeed off din lume, numita Q6128, care beneficiaza de toate tehnologiile din seria Q61. Chiar daca este o camera 4K, aceasta ofera o imagine buna si in conditii de slaba iluminare. Camera este disponibila in trei modele, respectiv 14, 15 si 68, cu rezolutie pana la 4K. Aceasta ofera posibilitatea de a vedea peste linia orizontului, cu vizibilitate 20O peste linia orizontului, iar in functie de rezolutia aleasa vine cu o rezolutie mai mare la lumina, singura varianta mai sensibila fiind Q6114.
In urma cu 20 de ani, compania a lansat prima camera de supraveghere IP din lume, numita Neteye 200, cu ajutorul careia a revolutionat intreaga industrie de supraveghere, facand trecerea de la analog la digital. „De peste 20 de ani, Axis Communications este promotorul pietei de supraveghere video. In fiecare an lansam produse si tehnologii noi, care revolutioneaza aceasta industrie, transformand si eficientizand procese si aducand plusvaloare companiilor partenere”, a spus Bogdan Gavril, sales engineer CEE Region Axis Communications.
Axis ofera solutii inteligente si sigure, contribuind in mod direct la tranzitia catre solutii digitale de supraveghere. Compania are peste 2.100 de angajati in mai mult de 50 de birouri din lume, si coopereaza cu peste 80.000 de parteneri la nivel global. Axis a fost fondata in 1984 in Suedia si este listata la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS.
Optex, unul dintre jucatorii importanti in materie de tehnologii de detectie, a lansat recent in Romania noul REDSCAN Mini, un senzor laser dedicat securizarii spatiilor de interior, care completeaza gama de produse REDSCAN. Tehnologia este flexibila, in functie de cerere putand fi folosita si pentru zonele rezidentiale, nu numai pentru cele comerciale sau industriale.
Comparativ cu modelele anterioare, REDSCAN Mini este mai usor, mai compact si are o serie de caracteristici performante de control si management al energiei, similare cu cele integrate de camerele de supraveghere IP tip Dome. RLS-2020I este un senzor de interior ce foloseste pentru detectie tehnologia laser. Acesta genereaza un zid virtual personalizabil, o singura unitate putand fi folosita pentru a securiza o zona de 20×20 m, la o acoperire de 95O. Senzorul este util pentru a identifica prezenta oamenilor sau a obiectelor, putand astfel asigura o protectie sporita impotriva furturilor sau intrarilor neautorizate. Acesta are si rolul de a creste eficienta detectorilor de miscare si a camerelor de supraveghere. „Piata de securitate din Romania este intr-o continua crestere si devine din ce in ce mai specializata. Pentru companiile de logistica este o solutie care previne furtul de bunuri din depozite, chiar si pentru obiectele care se arunca peste zid. O asemenea investitie depinde si de valoarea bunurilor din depozit. De exemplu, in cazul in care in respectivul spatiu sunt microprocesoare, adica o marfa destul de scumpa, si compania foloseste doi senzori de 2.000 de euro, atunci este o solutie accesibila. Vanzarile se realizeaza prin distribuitori, care vand produsele noastre integratorilor de sisteme, care le comercializeaza, printre altele, si companiilor de logistica“, a declarat Jacek Wójcik, Sales Director CEE OPTEX.
RLS-2020I poate analiza marimea, distanta si viteza de deplasare a obiectelor si persoanelor. Dispozitivul poate fi setat sa se activeze doar atunci cand sunt detectate obiecte de o anumita marime sau atunci cand este sesizata miscare in anumite zone predefinite. Tehnologia de scanare integrata de senzor este folosita inclusiv in aplicatii industriale si nu afecteaza in niciun fel starea de sanatate a oamenilor, mai arata compania. Senzorul nu este influentat de conditiile de iluminare, putand functiona chiar si in zone lipsite complet de lumina. In plus, acesta completeaza sistemele de supraveghere video, avand capabilitatea de a activa camerele si de a le directiona catre anumite zone. „Senzorul RLS-2020I poate fi instalat cu usurinta atat in plan vertical, cat si orizontal, putand fi folosit pentru a securiza, practic, orice locatie de interior, inclusiv galerii de arta sau spatii comerciale. In cazul in care se realizeaza o detectie, senzorul activeaza automat sistemul de supraveghere video si trimite imaginile surprinse catre agentii de securitate“, a completat Jacek Wójcik.
O caracteristica speciala a RLS-2020I este eficienta energetica. Datorita tehnologiei Power over Ethernet (PoE), alimentarea se realizeaza direct prin intermediul cablului Ethernet, iar consumul este de doar 6 W. Setarea parametrilor de securitate de baza se realizeaza prin intermediul unui browser web, iar functiile complexe necesita instalarea programului REDSCAN Manager. Senzorul poate fi integrat in WMS-uri, Network Video Recordere si platforme Physical Security Information Management (PSIM). Designul compact si discret, impreuna cu accesoriile ce permit montarea pe tavan sau pe peretii laterali, il fac sa se potriveasca oricarui tip de locatie. Daca se doreste, carcasa poate fi vopsita, o caracteristica din ce in ce mai ceruta de mediul rezidential, magazinele retail, galeriile de arta sau cladirile de birouri. Carcasa speciala a senzorului permite ca instalarea sa se realizeze chiar si in medii cu umiditate medie si ridicata, precum sali de sport cu piscina. Versiunea de exterior a senzorului urmeaza sa fie lansata in Romania la sfarsitul celui de-al treilea trimestru si va fi denumita RLS-2020S.
Recent, compania a lansat la noi un program de certificare, dedicat atat distribuitorilor, cat si integratorilor, denumit REDSCAN Certification. Prin intermediul sau va oferi partenerilor locali training-uri, materiale de marketing si ghiduri de vanzare. „Ne asteptam ca pana la sfarsitul acestui an sa avem un numar de 10 companii incluse in acest program”, a mai spus Jacek Wójcik.