Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pasul Brenner: Markus Söder cere taxe mai mari pentru camioane

Într-o scrisoare către ministrul Transporturilor, Volker Wissing (FDP), premierul bavarez Markus Söder cere taxe mai mari pentru camioanele care tranzitează Pasul Brenner și dorește ca un volum mai mare de mărfuri să fie transferate pe calea ferată.

Potrivit scrisorii trimise de Markus Söder, în funcție de emisiile de CO2 ar putea exista suprataxă de până la 50% pe tronsoanele de drum intens circulate. Oficialul s-a referit la o versiune preliminară a noii directive privind eurovigneta aprobată de Consiliul UE. „Guvernul federal trebuie atât să-și epuizeze propriile posibilități aici, cât și să sprijine Austria în ajustarea tarifelor de taxare într-un cadru rezonabil, astfel încât să fie evitat traficul alternativ pe distanțe lungi”, a explicat acesta.

Pratic, tarifele reduse au făcut ca transportatorii din Țările de Jos și din vestul Germaniei să aleagă o rută ocolitoare mai lungă prin Pasul Brenner în locul traseului mai scurt prin Gotthard și, astfel, nu numai că au pus o presiune suplimentară asupra trecerii în sine, ci și pe autostrăzile deja intens utilizate din Bavaria, explică Söder. Acesta este succesorul ministrului transporturilor Andreas Scheuer, care a fost responsabil de departament în legislatura trecută, fiind al patrulea ministru CSU la rând. Acum, noul guvern de la Berlin ar trebui să sprijine Austria în creșterea tarifelor de drum.

Pe de altă parte, cele două asociații bavareze de transport LBS și LBT cred că majorările de taxe nu vor duce la o scădere a traficului. „Din punctul de vedere al industriei, trebuie găsită în sfârșit o soluție de ansamblu pentru tranzitul alpin pe ruta Brenner, inclusiv un program de încredere pentru următorii câțiva ani”, solicită cele două asociații.  

Articole similare

Ad