Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Sprijin guvernamental de zeci de milioane de euro pentru companiile olandeze de transport si logistica

Agentia olandeza pentru asigurarea angajatilor UWV a acordat, asa cum reiese din informatiile sale oficiale, zeci de milioane de euro sub forma de ajutoare de urgenta firmelor de transport si logistica, sumele cele mai mari, de cel putin doua milioane de euro, fiind primite de Breewel, Van der Vlist si Schenker.
Una dintre formele de ajutor, imediat ce a aparut noul coronavirus in Olanda, in martie, a fost Masura Temporara de Urgenta pentru Reducerea numarului de Angajati, care si-a propus sa garanteze ca angajatorii nu vor renunta in masa la forta de munca din cauza scaderii cifrei de afaceri.
De atunci nu mai putin de 148.000 de companii au primit fonduri prin aceasta schema, printre ele numarandu-se si firme de logistica, inclusiv transportatori rutieri (sute de firme, dintre care multe activeaza in floricultura), producatori de camioane (DAF a trebuit sa inchida temporar fabrica si de aceea a primit 28 de milioane de euro, Scania, care produce in Olanda la Zwolle, a primit 8,5 milioane de euro, iar Tesla circa 7 milioane de euro), expeditori si furnizori de servicii maritime si aeriene. 
Iar KLM a primit peste 300 de milioane de euro pentru divizia de transport de pasageri, mult mai afectata de criza decat cea de transport de marfa. Cele 300 de milioane de euro sunt separati de pachetul de ajutor de 3,4 miliarde de euro alocat de guvern pentru KLM, ce include imprumuturi si garantii. 

Articole similare

Ad
Ad