Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement

STILL RXE 10-16C: compact, puternic și eficient, în linie cu celelalte echipamente ale seriei RX

Noul STILL RXE 10-16C este ideal pentru orice manevre pe culoare înguste sau operațiuni dificile de încărcare/descărcare a camioanelor. Succesorul legendarului STILL RX 50, unul dintre cele mai bine vândute stivuitoare electrice din clasa sa, oferă un raport extrem de echilibrat între confortul la condus, manevrabilitate și siguranță.

Datorită dimensiunilor sale compacte și direcției foarte sensibile, stivuitorul cu trei roți este extrem de eficient și manevrabil în cele mai înguste spații. Acest lucru îl face prima alegere pentru mutat încărcături ce cântăresc până la 1,6 tone, cu cerințe minime de spațiu. Cu o înălțime de puțin sub 2m și o lățime mai mică de 1m, echipamentul mic și compact trece în siguranță prin orice ușă – de exemplu, la descărcarea containerelor și camioanelor – sau chiar prin culoare foarte înguste în depozit. În plus, în ciuda dimensiunilor compacte, RXE 10-16C ridică o jumătate de tonă la o înălțime de aproape 7m fără niciun efort, performanță datorată centrului de greutate deosebit de jos și designului foarte rigid al catargului de ridicare.

Cu o viteză maximă de 12,5 km/oră încărcat, STILL RXE 10-16C este și destul de rapid pe distanțe lungi în depozit. Pentru a nu se pierde pentru niciun moment din dinamica sa electrizantă de deplasare, din motive de siguranță, este echipat standard cu funcția de asistență pentru controlul vitezei în curbe (Curve Speed Control). Reglarea automată a vitezei în curbe îl menține în siguranță pe pistă în orice moment, chiar și în curbele oarecum mai strânse. În plus, catargul deosebit de subțire și barele plafonului de protecție optimizate pentru vizibilitate oferă operatorului o vedere optimă de jur împrejur, putând astfel identifica persoane sau obiecte din raza de acțiune a stivuitorului. Siguranța maximă în timpul muncii este garantată și de celelalte opțiuni configurabile individual – de la indicatorul de direcție la iluminatul de siguranță Safety Light 4Plus, indicatorul înălțimii de ridicare, asistentul de stabilitate sau detectarea suprasarcinii.

Urmând tradiția familiei RX, noul stivuitor oferă același spațiu confortabil și ergonomic pentru operator, conceptul inovator de operare și computerul inteligent de la bord – STILL Easy Control – care afișează clar toate informațiile relevante și funcțiile de performanță. Operatorul de stivuitoare Still recunoaște funcțiile de control care pot fi selectate individual – multi-manetă, mini-manetă, fingertip sau Joystick 4Plus – care asigură un confort maxim la conducere în seriile RXE 10-16C, RX 20 și RX 60 de stivuitoare electrice cu furcă. Spațiul pentru picioare este suficient pentru încălțăminte de siguranță până la mărimea 45.

Mult mai multă putere a sistemului de transmisie

Noul stivuitor beneficiază de o unitate de curent alternativ trifazată, poziționată pe roțile din spate, cu tehnologie de 24 V. Un avantaj major al noului sistem de transmisie este că lanțul de direcție cu întreținere intensivă a fost înlocuit cu o direcție hidraulică cu roată dințată, în care un motor hidraulic de direcție conduce roata motoare prin intermediul unei roți dințate. A fost regândită și greutatea pe spate. Acum oferă mai mult spațiu pentru sistemul electric, inclusiv pentru comanda de acționare.

Pentru RXE 10-16C alimentat cu baterii plumb-acid, accesul la încărcare este foarte ușor de deasupra. Dacă trebuie schimbată bateria, se poate face – ca la RX 50 – din lateral, prin intermediul unui stivuitor cu platformă opțională cu role interne și externe. Orice baterii plumb-acid existente de la RX 50 pot fi utilizate în continuare în noul RXE. Trebuie doar să schimbați fișa bateriei la o versiune de 320 A. Desigur, RXE 10-16C este disponibil cu o opțiune Li-Ion Ready, cu acces integrat la încărcare rapidă. Prin urmare, o baterie Li-Ion de la STILL poate fi montată ulterior fără probleme.

Pentru mai multe detalii vizitati www.still.ro, pe Facebook www.facebook.com/STILLRomania sau pe LinkedIn la www.linkedin.com/company/still-romania/.

Articole similare

Ad
Ad