Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Stocul spaţiilor industriale din România a depăşit 6 milioane de m2

Piaţa de logistică a fost foarte dinamică şi în 2022, cu peste 500.000 m2 de spaţii noi livrate în primele 9 luni ale anului şi volume totale tranzacţionate care au depăşit 950.000 m2, incluzând aici şi 150.000 m2 de spaţii renegociate, potrivit firmelor de real-estate.

Stocul total al spaţiilor de depozitare şi producţie din România a depăşit 6,1 milioane m2, din care 50% se află în Bucureşti.

România are un potenţial extraordinar pentru dezvoltări viitoare. „Spre deosebire de celelalte ţările central-europene (Polonia, Cehia etc.), la noi yield-ul este încă foarte competitiv. De asemenea, chiar dacă preţul materialelor de construcţii şi costul cu forţa de muncă au crescut, cererea se menţine la un nivel ridicat, astfel că sunt şantiere deschise în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Arad, dar şi în oraşe care până acum nu erau pe harta dezvoltatorilor, cum ar fi Iaşi sau Bacău”, a declarat Daniel Cautis, Managing Partner Dunwell România, pentru revista Tranzit.

Gradul de neocupare la nivelul întregii ţări este de 4,9%. Construcţii noi urmează să fie livrate însă şi noi şantiere vor fi deschise, constructorii uitându-se spre zonele deservite de noile reţele de infrastructură. Cu o suprafaţă totală de depozitare de peste 6 milioane m2, România este încă în urmă faţă de două ţări mai dezvoltare din regiune – Polonia (25 de milioane m2) şi Cehia (10 milioane m2), însă a depăşit Ungaria, care are doar 4 milioane m2.

Articole similare

Ad