Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Susanna Tusa, noul Director General și Vicepreședinte al Nokian Tyres Romania Operations

Susanna Tusa a fost numită Director General și Vicepreședinte al companiei Nokian Tyres Romania Operations, conducând proiectul fabricii din Oradea. Aceasta este o mișcare importantă pentru Nokian Tyres, având în vedere că au pus piatra de temelie pentru prima fabrică de anvelope cu emisii zero de CO2 din lume în această primăvară la Oradea.

Potrivit companiei, fabrica va produce primele anvelope în a doua jumătate a anului 2024, iar producția de anvelope comerciale la începutul anului 2025. Fabrica va avea aproximativ 550 de angajați.

Susanna Tusa are o experiență profesională vastă în cadrul Nokian Tyres, ocupând diverse funcții, inclusiv cea de consilier general al grupului între 2008 și 2020. Din 2022, a fost responsabilă de contractele de fabricare a anvelopelor pentru autoturisme, inclusiv de selectarea partenerilor și de gestionarea negocierilor. Totodată, Susanna Tusa va fi responsabilă de operațiunile din România și va conduce proiectul de construcție a fabricii din Oradea.

Fabrica din România va avea o capacitate anuală de 6 milioane de anvelope, concentrându-se pe producția de anvelope pentru autoturisme și SUV-uri cu jante mai mari, destinate în principal pieței din Europa Centrală. De asemenea, va include o unitate de distribuție pentru depozitarea și distribuirea anvelopelor, cu o suprafață totală de aproximativ 100.000 de metri pătrați. Investiția totală estimată a fabricii greenfield este de aproximativ 650 de milioane de euro, ceea ce o face una dintre cele mai valoroase investiții, din ultimii ani, din România.

Nokian Tyres a început recrutările în Oradea și în zona județului Bihor. Pe parcursul acestui an, recrutările se vor concentra pe angajații de tip white collar, iar în prima jumătate a anului 2024 pentru personalul din producție. Efectivul total al fabricii din România se estimează la aproximativ 550 de persoane.

  • Foto: Nokian Tyres

Articole similare

Ad