AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tarifele de transport au scăzut în august în Franța

Pentru prima dată în 2022, indexul Upply al tarifelor de transport rutier de marfă indică, cel puțin pentru Franța, o scădere cu 0,7% în august față de iulie, din cauza scăderii tarifelor de pe piața spot. Iar această modificare, pe care de altfel Upply o anticipase, ridică întrebări referitoare la viitorul industriei de transport.

Inflația în zona euro a atins în august o medie de 9,1%, un nou record istoric, iar în Franța prețurile bunurilor de larg consum au crescut, conform institutului de statistică din această țară, cu 5,8% în august, mai puțin totuși decât au crescut în iulie (6,1%). Economiștii însă cred că este liniștea de dinaintea furtunii, câtă vreme indicatorul principal al creșterii, modificarea anuală a prețurilor la producător, a ajuns la un nivel record, de 25,9%.

La acestea se adaugă prețurile mărfurilor, care cresc din nou după câteva săptămâni de pauză. August este de obicei o lună în care producția încetinește sau chiar se oprește în multe sectoare, pentru a reveni în septembrie, dar anul acesta veștile proaste cântăresc mult și lucrurile nu vor sta la fel ca de obicei.

Acesta este contextul care a dus la scăderea tarifelor de transport în august, după mai multe luni de creștere cauzată mai ales – dar nu numai – de scumpirea combustibililor. În august și carburanții s-au ieftinit în Franța cu 5,9% față de iulie. Dar și concediile, din cauza cărora scade producția, deci și nevoia de transport, au făcut ca tariful mediu să fie de 1,681 de euro/km, mai mic cu 0,7% decât în luna anterioară.

Articole similare

Ad
Ad