Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tariful din Franța tinde să se plafoneze la 1,43 de euro/km

Tariful de transport rutier de marjă din Franța a crescut foarte puțin în august, conform barometrului platformei Upply citat de publicația Les Routiers, iar marjele de profit au continuat să se erodeze din cauza crizei sanitare care a dus la un maxim de îmbolnăviri în august.

Dar economiștii francezi consideră că al patrulea val al pandemiei a fost limitat prin faptul că numeroase persoane s-au vaccinat, ceea ce a permis reducerea impactului crizei sanitare asupra economiei. Activitatea globală a continuat să crească și a atins niveluri relativ apropiate de cele de dinainte de pandemie: între -1% și -0,5% comparativ cu al patrulea trimestru din 2019, față de -30% în aprilie 2020 (primul val), -7% în noiembrie 2020 (al doilea val) și -6% în aprilie 2021 (al treilea val).

În acest context, tarifele de transport rutier din Franța au crescut foarte puțin în august, cu 0,1%, față de iulie și cu 2,1% față de august 2020, în condițiile în care în iulie 2021 au fost cu 3,1% mai mari decât în iulie 2020. Prin urmare, transportul rutier de marfă din această țară pare să cunoască o contracție a inflației, ca și cum prețurile ar atinge un plafon calculat de Upply la 1,43 de euro/km.

Articole similare

Ad