Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tarile UE cer conditii mai bune de transport cu Marea Britanie dupa brexit

Comisia Europeana (CE) a propus un contingent de urgenta pentru transportul aerian si rutier, in cazul in care nu va exista niciun acord care sa permita operatorilor britanici de transport de marfa sa continue transportul marfurilor catre si dinspre UE, pana la sfarsitul lui 2019.
Cu toate acestea, un grup de tari din UE doreste sa extinda aceste privilegii temporare si sa ofere operatorilor din Regatul Unit dreptul de a efectua operatiuni limitate de cabotaj in interiorul UE, dupa brexit, asa cum este permis transportatorilor comunitari. Unii chiar doresc ca firmele de transport aerian din Regatul Unit sa poata oferi zboruri intermediare in cadrul UE.
 

Aceste teme au fost discutate in cadrul unei intalniri a ambasadorilor statelor membre de la Bruxelles, in cadrul careia oficialii au incercat sa ajunga la un compromis. Dar se pare ca Franta se opune acordarii de beneficii similare cu cele de pe piata unica pentru o tara care nu mai este in UE.
Comisia Europeana, care coordoneaza planificarea pentru o intelegere la nivel european, se opune extinderii domeniului de aplicare a legislatiei, declarand ca aceasta va oferi Regatului Unit unele beneficii ale apartenentei la piata unica.

Articole similare

Ad