Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Taximetriștii din Germania vor să transporte vaccinul anti-COVID

Industria de transport în regim de taximetrie din Germania se reprofilează și dorește să intre pe zona de transport vaccinuri COVID-19. Motivul este legat de vânzările în scădere din cauza pandemiei COVID-19.

Asociația taximetriștilor din Stuttgart (TAZ) a trimis o scrisoare ministrului pentru Afaceri Sociale, dar și la mai multe autorități ale orașului german în care și-a exprimat dorința de a fi parte a procesului logistic de distribuție a vaccinului COVID-19. „Taxi-ul, în rolul său de serviciu public, poate prelua partea logistică“, a declarat Iordanis Georgiadis, membru în consiliul de administrație al TAZ, menționând că șoferii au fost școliți timp de mulți ani în procesul de transport al sângeului și al organelor pentru spitale și clinici medicale. „Toate vehiculele noastre sunt monitorizate și putem garanta trasabilitatea“.  

În replică, Ministerul Afacerilor Sociale din Baden-Württemberg nu consideră oferta realistă, cel puțin în prima fază a campaniei de vaccinare. „Această soluție logistică este în prezent exclusă din mai multe motive”, a afirmat Markus Jox, purtător de cuvânt. Principala problemă este că vaccinul (n.r. Pfizer/BioNTech), care este probabil primul disponibil, este foarte sensibil și trebuie transportat la o temperatură extremă de minus 70 de grade Celsius. „Pentru aceasta este necesar un logistician specializat”, a completat Jox. Vaccinarea ar trebui să înceapă treptat la începutul verii. În plus, „sunt necesare și măsuri de siguranță mai stricte la transportul vaccinului”.

Taximeștrii recunosc că nu pot garanta păstrarea lanțului de temperatură la gradele menționate, însă afirmă că sunt și alți producători care au anunțat vaccinuri mult mai ușor de transport.

Industria de taxi din Germania este grav afectată. La Stuttgart, scăderea cifrei de afaceri pentru companiile din domeniu este de până la 80%.

Foto: de24.news

Articole similare

Ad