Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Terminalul Khorgos a gestionat peste 7.000 de trenuri China-Europa în 2022

Portul uscat Khorgos de la granița dintre China și Kazahstan a deservit 7.000 de trenuri pe ruta China-Europa anul trecut.

În aceeași perioadă, Khorgos și-a extins capacitatea de reîncărcare a terminalului local de containere. Khorgos fiind una dintre puținele treceri de cale ferată de la granița cu China, unde se fac transbordări între trenurile cu ecartament de 1.435 și 1.520 mm.

În ultimii ani, din cauza creșterii exponențiale a traficului feroviar pe NJS, portul uscat a fost deseori un punct important unde existau congestii, iar trenurile trebuiau să aștepte mult timp pentru a fi autorizate. Cu scopul de a remedia aceste probleme și pentru a fi mai pregătiți pentru creșterea traficului, trenurile intermodale internaționale, respectiv infrastructura feroviară locală și de transbordare, încă este în curs de extindere.

În 2022, terminalul Khorgos a gestionat o medie de 19 trenuri pe ruta China-Europa, iar numărul maxim de trenuri deblocate într-o zi a fost de 27, a relatat agenția de presă Xinhua.

Trenurile care merg în China prin acest port uscat transportă 140 de categorii de mărfuri diferite, precum mașini și piese din Germania sau materii prime din țările din Asia Centrală. Încărcăturile ajung în provinciile Hebei, Henan, Jiangsu, Guangdong, Shanghai și Chongqing. În prezent, 76 de rute diferite de conexiuni intermodale trec prin Khorgos.

Articole similare

Ad