Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TLP propune măsuri împotriva transportatorilor ruși, și implicit a economiei Rusiei

Asociația Poloneză de Transport și Logistică TLP accentuează faptul că, în condițiile agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, nu mai putem funcționa pe modelul economic normal și crede că este legitimă limitarea fluxurilor de transport spre Belarus și Rusia – din moment ce transportul este sângele economiei. Și a transmis Ministerului Infrastructurii din Polonia solicitarea să suspende aplicarea Convenției Vamale din Transportul Internațional de Mărfuri cu carnete TIR (la care sunt parte aproape 70 de țări și care permite simplificarea procedurilor vamale, reducând deci timpii de transport și costurile) în comerțul cu Federația Rusă și Belarus.

Orice dificultăți în lanțul de aprovizionare cu bunuri poate avea un impact negativ asupra funcționării firmelor rusești și a întregii economii, iar în opinia polonezilor și Belarus trebuie sancționat. Sigur că asta va afecta și firmele și țările care au schimburi comerciale cu Rusia, admite TLP, dar că este nevoie de un astfel de sacrificiu pentru a opri războiul, altfel oricum se va plăti un preț și mai mare.

În plus, asociația propune suspendarea participării reprezentanților Federației Ruse și Belarusului la lucrările Comitetului European de Transport și nerecunoaștere temporară de către autoritățile din Polonia a permiselor EKMT din transportul rutier în cazul transportatorilor stabiliți pe teritoriul celor două țări – asta le-ar limita posibilitățile de a face transport spre și prin Polonia. În plus, ar fi de dorit ca și alte țări să ia măsuri similare.

O altă inițiativă cu impact ar fi să se facă presiune pe lângă IRU pentru a suspenda calitatea de membru a organizațiilor și uniunilor din statele agresoare. Mai ales că IRU a fost fondat în 1948, la inițiativa Comisiei Europene a Națiunilor Unite pentru Europa, tocmai pentru a accelera reconstrucția în urma războiului prin facilitarea schimburilor comerciale prin transport rutier, deci nu ar trebui ca în IRU să fie loc pentru state care nu respectă exact valorile sale fundamentale.

TLP își exprimă speranța că luptele și agresiunea vor înceta cât mai curând și consideră că acest lucru se va întâmpla numai dacă acțiunile Rusiei sunt întâmpinate cu solidaritate unanimă și cu un răspuns puternic din partea tuturor statelor, prin sancțiuni economice și politice.

Articole similare

Ad