Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transport de marfă România-Germania în regim de grupaj, în 72 de ore. Rută de importanță strategică, potrivit Raben Group

Germania a fost de ani de zile cel mai important și cel mai mare partener comercial al României, ceea ce se reflectă în structura legăturilor europene ale Raben Group. Pentru a răspunde cererii de transport în creştere pe această relaţie, compania şi-a sporit constant numărul de legături între depozitele românești și cele germane. Astfel, Raben Logistics România oferă în prezent 8 linii zilnice care conectează depozitele din ambele țări.

Comerțul generează o cerere uriașă pentru transportul de mărfuri.  Germania a fost primul partener comercial al României în ultimii 10 ani, atât la export, cât și la import, ponderea sa fiind în jur de 20% din schimburile comerciale. Când vine vorba de bunuri importate în România, Germania este asociată în mod obișnuit cu mașinile pe care foștii proprietari le-au ținut cu grijă în garaje și cu produse de uz casnic, obiectul dorinței fiecărei gospodine perfecte. După cum se dovedește, aceste asocieri nu sunt nefondate: piesele de schimb, mașinile, medicamentele, echipamentele și dispozitivele de transport, bunurile industriale, produsele chimice și produse conexe sunt categorii de import căutate de români.

Dintre produsele de export, piesele şi componentele auto, cablurile și alte produse electronice, mașinile și echipamentele, fac parte din bunurile exportate de România. Mărfurile tranzitate între cele două țări se potrivesc perfect cu domeniul de aplicare al operațiunilor Raben Group, care deservește, printre altele, industriile alimentare, chimică, auto, tehnologie și retail.

Pentru a răspunde cererii de transport în creştere pe această relaţie, Raben Group şi-a sporit numărul de legături între depozitele românești și cele germane. Astfel, dacă inițial existau două conexiuni directe zilnice, numărul lor a ajuns astăzi la opt. Practic, zilnic, mai multe camioane conecteză depozitele Raben din România cu opt depozite Raben dispuse strategic în Germania, de unde sunt expediate rapid către toate depozitele Raben de destinație.

Un avantaj uriaș al Raben Group față de concurența din Germania este distanța medie de distribuție a transporturilor de grupaj de la depozitul de cross-dock de doar aproximativ 50 de km. Un sistem de grupaj astfel organizat ajută la reducerea impactului operatorului asupra mediului. Remorcile pline și volumele planificate optim către anumite zone ale țării se traduc prin emisii mai mici de CO2, deoarece mărfurile nu sunt transportate de mai multe ori, iar vehiculele nu parcurg distanțele pe gol.

În link-ul următor, poți descoperi mai multe detalii legate de conexiunea România – Germania gestionată de Raben Group https://romania.raben-group.com/transport-marfa-germania

Desigur, un astfel de sistem elaborat nu a fost creat într-o lună sau chiar într-un an, ci este rezultatul anilor de muncă. O asemenea dezvoltare a afacerii este susținută în mod semnificativ de achizițiile pe care Raben Group le-a realizat pe piața germană în ultima vreme. De exemplu, în 2021, Raben Grup a achiziționat 100% din acțiunile Luible Logistik GmbH, o companie de familie din Suvabia Superioară. Astfel și-a extins rețeaua de grupaj în Germania și și-a consolidat poziția în transportul rutier. Acest rezultat excelent a fost posibil, printre altele, prin flexibilitatea și disponibilitatea companiei de a asigura afacerile clienților chiar și în cele mai dificile momente. În perioada pandemiei, serviciul de grupaj nu a fost oprit nici măcar o zi, în ciuda incertitudinilor prezente.

Germania este o piață importantă pentru România, iar acest parteneriat comercial este apreciat de ambele țări. Dezvoltarea legăturilor între depozitele române și germane ale Raben Group este valoroasă pentru economiile ambelor țări. De asemenea, reprezintă valoare pentru Grup în ansamblu, deoarece a inițiat un proiect paneuropean de extindere a rețelei de conexiuni pentru o mai mare flexibilitate și competitivitate. În urma acestei experiențe, ca parte a proiectului său de conexiuni internaționale, Raben Group intenționează să creeze o rețea globală care să conecteze țările europene și cele cincisprezece țări în care compania își are depozitele.

Toate conexiunile directe pe care Raben Logistics Romania le are cu depozitele Raben Group din alte țări, pot fi văzute aici: https://romania.raben-group.com/servicii/transport-marfa-romania-si-europa/transport-marfa-international

Despre Raben Group

Raben Group este un operator logistic care oferă servicii complete TFL: logistică contractuală, rețea rutieră (internă, internațională și către Est), Fresh Logistics, FTL și transport intermodal, transport maritim și aerian.

Peste 90 de ani de experiență și recunoaștere pe piață permit construirea și menținerea unor relații pe termen lung cu clienții. Compania oferă logistică „cu chip uman” pentru întreprinderile mici, mijlocii și mari. Parteneriatul și încrederea fac parte din acest stil de cooperare. În afaceri, Raben respectă principiile fair-play-ului, deoarece consideră că relațiile bazate pe onestitatea reciprocă construiesc un mâine mai bun.

Grupul are peste 160 de filiale proprii în 15 țări europene (Polonia, Germania, Olanda, Cehia, Slovacia, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, România, Bulgaria, Grecia, Italia și Austria), gestionând aproximativ 1.400.000 m2 de capacitate de depozitare. iar în fiecare zi trimite peste 9.000 de camioane pe drumuri. Totuși, totul a pornit de la o mică afacere de familie olandeză. Astăzi, valorile caracteristice organizațiilor de familie sunt încă importante pentru companie, ceea ce afectează pozitiv angajamentul salariaților și relațiile cu clienții.

Raben sunt „People with Drive”. Este o echipă care iubește provocările și joacă întotdeauna pentru un singur obiectiv. Fiecare dintre cei peste 10.000 de angajați are propriul impuls individual care face ca echipa să avanseze. Ne distingem prin antreprenoriat, energie și căutăm mereu mai mult.

Grupul vrea să fie motorul care nu numai că va menține lumea în funcțiune, ci și o va face mai bună și mai ecologică. Prin urmare, își implementează în mod constant strategia de dezvoltare durabilă bazată pe trei piloni: organizare responsabilă, protecția mediului și impact social.

Mai multe informații disponibile la: www.raben-group.com.

Articole similare

Ad