Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul de animale vii ar putea deveni și mai puțin flexibil

În vederea modificării Regulamentului European 1/2005, în Parlamentul European a fost creată o comisie specială care se ocupă de protecția animalelor în timpul transportului și care este formată din 15 eurodeputați. Aceasta a început să audieze diverse părți implicate în logistica animalelor vii și a invitat și IRU în mai, la următoarea audiere.

IRU le-a cerut membrilor săi informații, din fiecare țară, referitoare la mărimea pieței de transport de animale vii, după specii, iar la jumătatea lui aprilie va organiza o reuniune informală în care să se discute aceste aspecte. Și tot în aprilie ar urma să aibă loc o consultare oficială cu Autoritatea Europeană pentru Securitate Alimentară (EFSA).

Modificare Regulamentului 1/2005 ar putea însă reduce semnificativ flexibilitatea deja limitată a transportului de animale vii, deoarece ar scădea la patru ore/zi timpul de condus al șoferilor, atrag atenția reprezentanții FNTR (Federația Națională a Transporturilor Rutiere din Franța), admițând totuși că este foarte important să se găsească o formulă care să țină cont și de starea animalelor, și de reglementărilor din transportul rutier.

Articole similare

Ad