Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transporturile către Marea Britanie după Brexit, încă sub semnul întrebării

Uniunea Europeană şi Marea Britanie încă poartă negocieri pentru un acord de colaborare post-Brexit, care să intre în vigoare după 31 decembrie 2020. Încă nu sunt disponibile informaţii clare cu privire la modul în care va fi reglementat transportul rutier internaţional de mărfuri, însă Ministerul Transporturilor (MT) – prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe – face toate demersurile pentru a obţine cât mai multe facilităţi pentru operatorii români, a explicat Marius Alban, specialist în cadrul Direcţiei Transport Rutier din MT, cu prilejul Galei Tranzit, din 12 noiembrie, care, s-a desfăşurat în mod inedit online.

„Gestionăm şi analizăm şi scenariul unui nou «deal», în cazul în care nu se va încheia un acord până la finele acestui an pe cotele CEMT, aceste autorizaţii reprezentând un instrument limitat din punctul de vedere al cărăuşilor români. Întrucât lucrurile se pot schimba rapid, vă invităm să verificaţi secţiunea Brexit de pe site-ul MT, care se actualizează în permanenţă”, a declarat Marius Alban.

Lucrurile sunt mai simple în ceea ce priveşte transportul rutier de persoane, întrucât Marea Britanie şi-a manifestat dorinţa de a adera la Interbus. Deocamdată se aplică doar pentru cursele ocazionale, însă urmează să intre în vigoare şi un nou protocol, care va include şi serviciile regulate.

Articole similare

Ad