Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UE trebuie să găsească o nouă abordare pentru Irlanda de Nord

Irlanda de Nord a primit un statut special în acordul privind retragerea Marii Britanii din UE. De fapt, regulile Uniunii Vamale Europene și, în unele cazuri, ale pieței interne a UE încă se aplică acolo, dar acest lucru duce la probleme.

Ministrul britanic al Brexit, David Frost, a cerut UE să regândească Protocolul Irlandei de Nord. În forma sa actuală, acordul nu este potrivit pentru a atinge obiectivele preconizate, a declarat Frost pentru „Mail on Sunday”. Marea Britanie nu ar fi putut prevedea că UE va adopta o „viziune puristă” în ceea ce privește controlul mărfurilor convenit prin acordul dintre Irlanda de Nord și restul țării. El s-a referit, de asemenea, la tensiunile crescânde din regiunea în care s-au înregistrat în trecut un război civil îndelung.

În prezent, Londra și Bruxelles se află într-o perspectivă asupra implementării practice a acordului. Deoarece Londra a suspendat parțial acordurile, Bruxelles-ul a inițiat proceduri privind încălcarea dreptului comunitar. Comisia UE a confirmat doar sâmbătă că a primit un răspuns de la Londra. Londra nu a comentat oficial acest lucru – în schimb, Frost a apărut într-un tabloid cu o reacție.

Noul șef al partidului protestant unionist de guvernământ din Irlanda de Nord, Edwin Poots, a trimis, de asemenea, o declarație de război asupra protocolului la Bruxelles. „UE trebuie să recunoască faptul că acest protocol nu își face treaba. Nu funcționează și nu poate funcționa și trebuie să o luăm de la capăt”, a declarat Poots pentru Sunday Life.

Irlanda de Nord a primit un statut special

Irlanda de Nord, care face parte din Regatul Unit, a primit un statut special în acordul privind retragerea țării din UE. De fapt, normele Uniunii Vamale Europene și, în unele cazuri, ale pieței interne a UE încă se aplică acolo. Aceasta este menită să împiedice controlul mărfurilor la frontiera cu Irlanda, membru al UE, și astfel o explozie a conflictului din fosta provincie cu probleme. Cu toate acestea, controalele trebuie acum efectuate în porturile nord-irlandeze, în schimb, atunci când mărfurile sunt importate din restul Regatului Unit. Aceasta a dus la dificultăți în tranzacționarea produselor individuale. În plus, susținătorii predominant protestanți ai Uniunii cu Marea Britanie se simt deconectați de restul țării.

Articole similare

Ad