Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad

Ministrul Finanțelor promite clarificarea regimului diurnei pentru șoferi

Augustin Hagiu, președintele FORT, a declarat că reprezentanții a trei asociații patronale au cerut Ministrului Transporturilor unificarea sancțiunilor pe încălcările timpilor de condus și odihnă. “Trebuie corelate prevederile din HG 69 cu cele din OG 37/2007 si cu noua Lege care modifică OG 37, aflată în dezbatere publică la Ministerul Transporturilor,  pentru preluarea, în legislația națională, a modificărilor la Regulamentul  561 introduse de noul Pachet Mobilitate I.

“În momentul de față avem sancțiuni minore, grave și foarte grave și în HG 69, în timp ce în OG 37/2007 sunt patru tipuri de încălcări, de la minore la extreme de grave. Și sunt trei organisme de control – ISCTR, ITM și Poliția Română. Cerem un singur organism de control, un singur act normativ care să cuprindă toate încășcările pe timop de conducere și odihnă și clarificarea sancțiunilor”, a declarat Augustin Hagiu.

Asociaţiile patronale au mai cerut ministrului Marcel Vela susţinere pe problema pirateriei şi pe digitalizarea tuturor taxelor de drum, de acces în oraşe şi a taxelor de pod.

Articole similare

Ad