Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Va invitam la videoconferinta Tranzit

… pe tema reducerii nivelului de impozitare al salariilor soferilor pentru a mentine nivelul de competitivitate a transportatorilor romani si dupa implementarea Pachetului Mobilitate 1.
 
Invitatii nostri – Ec. Sorana Cernea (TPA Group), Av. Gabriel Biris, reprezentantii asociatiilor profesionale – Roxana Ilie (UNTRR), Adrian Pop (APTE 2002), Augustin Hagiu – un antreprenor roman care are experienta prezentei in Germania de peste doi ani, Traian Oancea (AirCargoPlan GmbH) si reprezentantul Sindicatului Soferilor SSDB, Virgil Purcarescu – vor analiza masura declararii transporturilor ca sector de strategie nationala si mai ales masura reducerii gradului de impozitare a salariilor soferilor, astfel incat sa se creasca salariile brute si sa scada valoarea indemnizatiei de detasare sau a diurnei. Cresterea salariului brut este obligatorie pentru soferii care vor lucra pe Comunitate si dupa implementarea Pachetului Mobilitate 1, iar impozitarea mai mare a muncii in Romania comparativ cu alte state, inclusiv Germania, ii defavorizeaza clar pe transportatorii romani, care sunt discriminati si mai mult comparativ cu colegii lor stabiliti in vestul Europei, ca urmare a obligatiei de a-si intoarce camioanele acasa la 8 saptamani (desi se afla la o distanta mai mare fata de zona europeana cu activitate economica mai intensa comparativ cu Germania, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria) si a obligatiei de a-si aduce acasa soferii la 3 saptamani, spre deosebire de firmele vest-europene care au angajati soferi romani, de exemplu, si care nu au obligatia de a-i trimite pe acestia in Romania la 3 saptamani, ci trebuie sa ii trimita doar in orasul unde firma e inregistrata sau unde are soferul rezidenta necesara angajarii intr-o tara din vestul Europei.
 
Care ar putea sa fie salariul brut si cel net al soferilor si care ar urma sa fie nivelul diurnei daca Guvernul ar accepta un tratament fiscal al muncii soferilor similar cu cel aplicat lucratorilor din constructii sau IT?
 
Reprezinta o solutie relocarea firmei din Romania in Germania? Cum sunt vazuti si tratati investitorii romani de pe piata transporturilor germane?
 
De ce se angajeaza soferii romani la firmele germane si ce avantaje/neajunsuri are acest mod de lucru atunci cand familiile le raman in tara?
 
La acestea si la multe alte intrebari vom raspunde in discutiile de marti, 12 mai, incepand cu orele 14:30, LIVE pe canalul de youtube al Trafic Media si pe paginile de FaceBook si LinkedIn ale revistei Tranzit.
 
Daca aveti intrebari pe aceste teme, va rugam sa ni le trimiteti in avans pe adresa redactiei tranzit de email: office@traficmedia.ro
 

Articole similare

Ad