AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement

Viazovich (MAZ) castiga a doua etapa a Dakar si preia conducerea in clasamentul general

A doua etapa a raliului Dakar, de la Al-Wajh la Neom, a masurat 393 km, din care 26 km de legatura pe drumuri publice si 367 km de cursa speciala, spre nordul Arabiei Saudite, de-a lungul coastei Marii Rosii.
Victoria i-a revenit lui Siarhei Viazovich (MAZ), urmat de Dmitry Sotnikov (Kamaz), la 1'46", si Andrey Karginov (Kamaz), la 2'07", astfel ca cei trei, si exact in aceasta ordine, erau pe primele trei locuri in clasamentul general dupa doua etape, cu liderul la 4'20", respectiv la 7'12" de urmaritori, dupa ce castigatorul primei etape, Shibalov (Kamaz) a terminat etapa a doua pe locul al saselea, la 15'15" de invingator.

Dupa o prima zi de concurs cu schimbari dese de relief, pilotii au inceput etapa a doua fara suficienta odihna, ceea ce le-a ingreunat adaptarea la noile conditii de drum, cu atat mai mult cu cat ele sunt diferite de cele din America de Sud, cu care se obisnuisera in ultimii 11 ani.
De data aceasta o dificultate in plus a constat din faptul ca li s-au dat hartile cu numai 15 minute inainte de pornirea in cursa – o noutate in organizarea Dakar, care are menirea de a egaliza sansele amatorilor si profesionistilor si de a face ca etapa sa fie imprevizibila pentru fanii competitiei. In plus, navigatia a fost dificila si pentru ca trebuia gasita calea corecta pentru a ajunge la final, in ciuda numarului mare de urme paralele de roti de pe traseu.
Traseul din etapa a doua a fost pe pamant si pietre, cu foarte putin nisip, astfel ca ritmul a fost rupt adesea din cauza riscului de intepare a anvelopelor, care ii facea pe piloti sa fie extrem de atenti la ce se intampla la distanta de ei.
Ultimul punct de trecere ascuns de organizatori a reprezentat o surpriza si o capcana pentru multi alti competitori, care l-au ratat si au trebuit sa se intoarca. Printre ei s-a numarat si Sotnikov, care a incheiat totusi etapa al doilea, si Karginov, care a pierdut pozitia de lider in fata lui Viazovich exact la finalul cursei.

Articole similare

Ad