Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VIDEO: ATM „Bucovina“ ii raspunde lui Ismail Ertug

Asociatia Transportatorilor de Marfuri „Bucovina“ s-a mobilizat si raspunde provocarii lansate de raportorul Ismail Ertug. Intr-un filmulet video de cateva minute, transportatorii suceveni ii explica eurodeputatului german de ce masurile protectioniste cuprinse in Pachetul Mobilitate 1 sunt, de fapt, menite sa scoata firmele estice din joc.
Reprezentantii ATM „Bucovina“, prezentati ca fiind o asociatie ce reuneste cateva sute de firme mici si mijlocii, majoritatea afaceri de familie, crede cu tarie intr-o piata europeana unica, „unde persoanele, bunurile, serviciile si capitalul pot circula la fel de liber ca si pe teritoriul unei singure tari. Dar oare sunt aceste principii valabile pentru toti membrii Uniunii?“, se retoric intreaba asociatia.

„Afirmati  ca este insuportabil  pentru dvs. ca soferii romani lucreaza non stop pentru saptamani sau luni in tarile vest-europene, insinuand  ca sunt obligati sa faca acest lucru de catre firmele angajatoare. Va asigur ca soferii romani de cursa lunga semneaza un contract de munca liber consimtit cu angajatorul si pot parasi oricand compania angajatoare, respectand un preaviz de 20 de zile. De comun acord cu angajatorul, ei isi aleg singuri  perioada pe care o petrec in afara Romaniei“, arata ATM „Bucovina“ in raspunsul catre Ertug. Reprezentantii asociatiei ii mai explica raportorului faptul ca soferii romani petrec cel putin doua, trei luni pe an cu familia, comparativ cu un sofer angajat la o firma de transport din centrul Europei, care isi vede familia doar 30 de zile pe an in concediu.
Nu in ultimul rand, in raspunsul catre Ismail Ertug, transportatorii suceveni il intreaba pe europarlamentarul social-democrat, membru al sindicatului V.E.R.D.I, de ce un camion trebuie sa revina acasa la patru saptamani. „Nu cumva acest deficit de personal pregatit in domeniul transporturilor – acut resimtit de noi toti, dar in special in Vestul Europei – va trebui suplinit cumva in urmatorii ani, prin angajarea directa a soferilor din statele periferice ale Europei? Oare sub sloganul «Plata egala pentru munca egala in acelasi loc» se ascund, de fapt, interesele gigantilor din logistica si transporturi din Centrul Europei? Si grija pentru conditiile de munca ale soferilor romani, maghiari, bulgari , polonezi e doar o vorba-n vant?“
Transportatorii mai considera ca legile cuprinse in Pachet, in forma lor actuala, nu vor face decat sa puna lacatul pe usa micilor afaceri de transport, in special a celor de la periferia Europei, impingand alte milioane de europeni in tabara celor eurosceptici. „Pe 27 Martie 2019, noi, membrii Asociatiei Transportatorilor din Bucovina, alaturi de alte cateva sute de membri ai altor asociatii din Estul Europei, vom fi in fata Parlamentului European de la Strasbourg. Vom fi onorati si incantati sa va intalnim pentru a ne sustine punctele de vedere.“

Articole similare

Ad