Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Violeta Alexandru: la 1 aprilie, 800.000 de contracte individuale de munca sunt suspendate

In acest moment sunt 800.000 de contracte individuale de munca suspendate si aproape 100.000 de contracte incheiate, dar nu am semnale ca toate acestea sunt incheiate in forme abuzive, a declarat, miercuri seara, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, intr-o emisiune televizata.
 
,,In acest moment sunt 800.000 de contracte suspendate. Am observat intr-adevar o tendinta de a recurge la suspendare, intreruperea temporara a contractelor pentru a accesa aceste fonduri guvernamentale. Subliniez faptul ca acesti angajatori care adreseaza aceasta nevoie si solicita banii sunt oameni care pleaca de la premisa ca trebuie sa le asigure angajatilor lor o sursa de venit in aceasta perioada de criza, ca vor sa-i tina aproape si odata ce criza trece sa lucreze cu ei mai departe. Acestia sunt oamenii pe care ii inteleg si pentru care am gandit aceasta masura. Ii apreciez pentru faptul ca trec prin greutati, nu au dorit sa inchida contractele (…). Sunt oameni care cauta solutii pentru mentinerea angajatilor, pentru ca prin acesti angajati au facut ca propria companie sa aiba venituri”, a declarat ministrul Muncii, la Realitatea Plus. Aceasta a precizat ca in prezent exista si aproape 100.000 de contracte incheiate, multe din ele din cauza panicii, care in acest moment a fost depasita atat de angajatori, cat si angajati.
 
Potrivit datelor anuntate de Ministerul Muncii, la 1 aprilie numarul contractelor individuale de munca suspendate a ajuns la 795.291, iar cel al contractelor incetate la 155.675. Astfel, cele mai multe contracte de munca suspendate – 207.688 – se inregistreaza in industria prelucratoare, 56.361 in comert cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor, iar 110.667 au fost consemnate in domeniul hoteluri si restaurante. Pe de alta parte, din cele 155.675 de contracte individuale de munca incetate, 30.873 au fost inregistrate in sectorul comert cu ridicata si amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor, 27.174 in industria prelucratoare si 19.254 in constructii.

Articole similare

Ad