Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Volvo FH este Camionul Anului 2014

Volvo FH a castigat „la mustata” titlul de Camionul Anului 2014 in fata DAF XF, cu 116 voturi (din maximum 175) fata de 105, cate a strans modelul olandez. In competitie s-au mai aflat anul acesta Mercedes-Benz Arocs, Scania Streamline si noua gama MAN Euro 6.
Trofeul a fost inmanat de Gianenrico Griffini, presedintele juriului International Truck of The Year, lui Claes Nilsson, presedintele Volvo Trucks, cu ocazia Comtrans, targul de vehicule comerciale din Moscova. Juriul International Truck of the Year  este format din 25 de jurnalisti specializati reprezentand 25 de tari europene (Romania este reprezentata in juriu de revista Tranzit) . Trofeul anual este acordat camionului – lansat in ultimele 12 luni – care aduce cea mai mare contributie la eficienta transportului in ceea ce priveste inovatia, confortului, siguranta, manevrabilitatea, economia de combustibil si reducerea emisiilor de evacuare si costul total de proprietate.
Volvo FH a impresionat juriul prin designul inovativ al noului camion, cu contururi aerodinamice

si oglinzi retrovizoare fara carcase, pentru a nu obstructiona campul vizual al soferului, spatiul sporit prin proiectarea mai verticala a stalpilor frontali ai cabinei si un nou instrumentar de bord digitizat.
Combinatia noii transmisii automatizate I-Shift cu sistemul I-See de memorare a conditiilor de relief prin care trece camionul si comanda schimbarii treptelor de viteza in functie de aceste date inmagazinate impresioneaza de asemenea prin optiunea tehnologica facuta, menita sa reduca consumul de combustibil cu costuri reduse.
Alte inovatii in premiera, printre care suspensia independenta pe axa fata (IFS), cutia automatizata de viteze cu dublu ambreiaj si I-Torque stabilesc noi standarde tehnologice in industria camioanelor. In plus, noua platforma telematica, ce permite diagnosticarea de la distanta a camioanelor Volvo, reduce costurile de reparatii si timpul de stationare, pentru cresterea productivitatii si profitabilitatii clientilor.

Articole similare

Ad