Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

15 scoli din Capitala au participat la cea de-a sasea editie Mobile Kids, organizata de Mercedes-Benz si Salvati Copiii

In perioada 9 noiembrie – 9 decembrie 2016, 3.500 de copii din peste 15 scoli primare din Bucuresti au participat la cea de-a sasea editie a programului educational Mobile Kids, o initiativa Daimler, desfasurata de Mercedes-Benz Romania in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii. Programul este compus din cursuri interactive de informare cu privire la siguranta rutiera si ii invata pe cei mici sa dezvolte comportamente responsabile in trafic intr-o maniera prietenoasa.
 

„Programul Mobile Kids si-a propus sa responsabilizeze copiii din clasele primare cu privire la conduita necesara in spatiul rutier, pentru a creste, astfel, o generatie informata corect, pentru care primeaza siguranta. Alaturi de mascota MOKI, precum si de partenerul nostru, Salvati Copiii le-am sugerat elevilor ideea de siguranta, confort si responsabilitate intr-un mod interactiv, adecvat varstei lor”, a declarat Philipp Hagenburger, Managing Director Passenger Cars si CEO Mercedes-Benz Romania. Alaturi de cursurile in scoli sustinute de voluntarii Salvati Copiii, programul cuprinde si lectiile in format online, la indemana tuturor, dar si diverse actiuni menite sa trezeasca interesul celor mici, pentru a putea retine informatiile cu usurinta. Mascota MOKI i-a acompaniat si anul acesta pe cei mici pe toata durata campaniei. Noutatea acestei editii a fost reprezentata de vizitele la Muzeul Tiriac Collection, unde copiii au imbinat disciplina, informarea si totodata joaca cu descoperirea captivanta a masinilor de epoca Mercedes-Benz. Pana in 2016, cu ajutorul Salvati Copiii, aproape 10.000 de elevi au participat la campanie, dezvoltand astfel simtul raspunderii, o mai mare atentie in zonele circulate de masini. Continuarea programului in 2016 reflecta angajamentul Mercedes-Benz si Salvati Copiii de a vedea rezultate pozitive peste ani cu privire la imbunatatirea comportamentului elevilor, actuali pietoni si viitori soferi.
 „Din pacate, statisticile sunt ingrijoratoare si ne arata ca accidentele rutiere reprezinta una din cauzele mortalitatii in randul copiilor. Anual, peste 100 de copii mor in accidente de masina, iar peste 6.000 de copii si tineri sub 20 de ani sunt raniti in accidente de masina. Fiecare editie Mobile Kids le ofera elevilor de scoala primara sesiuni interactive de educatie rutiera, coordonate de voluntarii Salvati Copiii cu sprijinul Mercedes Benz Romania. Prin intermediul acestor activitati, dorim sa ii responsabilizam pe copii pentru ca ei invete sa respecte regulile de circulatie, sa se protejeze in trafic si sa ii protejeze pe cei din jur”. A declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania.
Scolile care doresc sa se inscrie in 2017 in programul Mobile Kids pot contacta reprezentantul Organizatiei Salvati Copiii, Andreea Hagiu, la adresa de email andreea.hagiu@salvaticopiii.ro.

Articole similare

Ad