Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trofeul merge in Ungaria

Adrenalina si voia buna s-au impletit pe circuitul Grobnik din Croatia la competitia de consum economic initiata de Volvo Trucks pentru Europa Centrala si de Est. Toti cei 14 soferi finalisti au fost insotiti de reprezentanti ai organizatiilor Volvo din fiecare tara reprezentata in concurs, de jurnalisti, de proprietarul firmei si de membri ai familiei. Romania a fost reprezentata de Florin Olteanu, de la Costi Trans, castigatorul finalei de la Bucuresti, care, din cauza emotiilor, nu a reusit sa intre intre primii patru.
 

Competitia a fost castigata de reprezentantul Ungariei, Zoltan Simon, care a obtinut un consum de 2,18 l intr-un timp de 12:58.92 si o medie de 25,95 l/100 km. Acesta a intrat, astfel, in posesia mult-ravnitului premiu reprezentat de un autoturism Volvo V40, castigandu-si si dreptul de a se lupta pentru titlul mondial al competitiei Volvo Trucks destinate celor mai economici soferi.

Finala competitiei Drivers’ Fuel Challenge 2013 pentru Europa Centrala si de Est, organizata de Volvo Trucks, a avut loc in Croatia, la sfarsitul lui octombrie, pe pista de curse de la Grobnik. Concurenti din 14 tari din regiune s-au intrecut pentru titlul de cel mai economic sofer din centrul si estul Europei, adjudecat in final de Zoltán Simon, din Ungaria. Pe langa titlu, castigatorul a primit si un autoturism Volvo V40 nou nout.
Tomas Horcicka, din Republica Ceha, si Stanislaw Mierzejewski, din Polonia, au ocupat locul al doilea si respectiv al treilea.
Obiectivul principal al competitiei initiate de Volvo Trucks la nivel global in 2011 este de a demonstra rolul esential al soferului in economia de carburant. Pentru ca, indiferent cat de avansata este tehnologia, soferul ramane factorul decisiv atunci cand se pune problema economisirii combustibilului, protejarii mediului si, nu in ultimul rand, optimizarii costurilor de operare.

Articole similare