Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Va creste reteaua de drumuri taxate electronic

Conform TSG Euroshell in Polonia se discuta extinderea retelei ViaToll de la jumatatea anului 2015. De la jumatatea lunii februarie 2015 a fost propus Consiliului de Ministri discutarea si aprobarea unor modificari a regulamentului rutier referitor la sectiunile nationale de drum, taxabile in format electronic prin sistemul ViaToll.
Proiectul regulamentului presupune ca in 30 iunie 2015 sistemul ViaToll sa fie extins cu 251 km de drumuri nationale, inclusiv 35 km de autostrazi si aproximativ 216 km drumuri express.
Proiectul de regulament a fost prezentat pentru consultare publica.
 

Va reamintim ca din luna iulie 2011, Polonia a introdus un sistem de plata electronica a taxelor cu ajutorul dispozitivelor ViaToll, sistem ce vizeaza toate autovehiculele cu o masa maxima admisa mai mare sau egala cu 3.5 T sau autocarele cu peste 9 locuri inclusiv. Pentru fiecare dintre aceste vehicule este obligatore utilizarea a cate un dispozitiv de plata ViaToll.
Sistemul taxelor de drum ViaToll functioneaza pe principiul microundelor, bazat pe tehnologia folosita in Cehia si Austria.Valoarea taxei de drum se calculeaza in functie de categoria de drum pe care se circula (clasa A, S, GP si G), tipul si greutatea vehicului, clasa de emisie. Nu se taxeaza TVA la plata taxei de drum prin sistemul electronic de plata ViaToll.
De curand si Rusia a anuntat ca va introduce un sistem de taxare electronica pentru plata taxelor de drum la finalul anului 2015, urmand modelul sistemului de taxare electronic Beltoll din Belarus. Daca va fi introdus, acesta va fi cel mai mare sistem de e-taxare in Europa, acoperind 50 000 km de drumuri.
In timp ce unele companii bine-cunoscute, cum ar fi Kapsch, au inaintat o oferta catre autoritatile ruse, a fost in cele din urma selectat un consortiu local- RUTOLL- pentru a dezvolta, introduce si implementa noul sistem de taxare.

Articole similare

Ad