Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waberer’s isi restrange activitatea

Unul dintre cei mai importanti operatori din Europa, Waberer’s International, a anuntat introducerea „masurilor speciale de combatere a impactului negativ al COVID-19” si a intarziat anuntarea rezultatelor sale anuale din 2019, programate initial pentru aceasta saptamana.
Masurile includ scoaterea din functiune a unei „parti semnificative” din flota sa de camioane cu efect imediat, pentru „pastrarea stabilitatii financiare pe termen scurt a companiei”. Compania are in jur de 4.300 de camioane si peste 8.000 de angajati.
Operatorul din Ungaria a anuntat, de asemenea, ca directorul sau general, Robert Ziegler, a renuntat la demisie, dar a demisionat din consiliul de administratie al lui Waberer’s, fiind inlocuit interimar de CFO Barna Erdélyi.
Intr-o actualizare comerciala emisa saptamana trecuta, compania a mentionat ca odata cu scaderea serioasa a activitatii economice ca urmare a masurilor speciale impotriva raspandirii COVID-19 si a perturbarilor ulterioare ale lantului de aprovizionare pe intregul continent european, estimeaza ca va experimenta o pierdere a comenzilor. „Acest lucru poate avea un efect substantial asupra celor doua trimestre ale grupului. Este prea devreme pentru a prezice cat va dura aceasta scadere a cererii, cat de grave vor fi consecintele asupra fluxului de numerar al Waberer’s si a rezultatelor anului intreg. Intr-o etapa finala a asigurarii finantarii oferite de creditorii actuali si de actionarii majoritari, compania va implementa masuri imediate pentru a combate efectele adverse ale scaderii bruste a cererii. In aceste perioade extraordinare, Waberer face tot ce poate pentru a continua sa functioneze ca parte integranta a lantului de aprovizionare european si sa furnizeze serviciile sale de transport specializat in multe sectoare critice din Ungaria si Europa.?
Pe langa reducerea semnificativa a flotei rutiere, alte masuri speciale puse in aplicare de Waberer’s includ un plan de repatriere a activelor si a soferilor din afara Ungariei, care deja a inceput. Cele mai multe cheltuieli suplimentare au fost, de asemenea, suspendate. 
De asemenea, compania rationalizeaza forta de munca pentru a face fata declinului cererii. Alte masuri includ inghetarea angajarilor, renegocierea salariilor si un program de concediu neplatit. 
Waberer’s a subliniat ca sindicatele companiei au fost implicate in elaborarea masurilor. „Sunt vremuri fara precedent care necesita masuri fara precedent. Sunt increzator ca masurile introduse ating un echilibru atent intre imbunatatirea necesara a finantelor noastre si mentinerea nivelului de servicii pentru clientii nostri si asigura durabilitatea operatiunilor in momentele provocatoare actuale.?, a spus Noul CEO Barna Erdélyi. 
In noiembrie 2019, Waberer’s a raportat o pierdere neta si o scadere a cifrei de afaceri in al treilea trimestru al exercitiului sau financiar (iulie-septembrie), comparativ cu aceeasi perioada din 2018. Compania a spus ca cifrele negative au fost in mare parte rezultatul restructurarii in curs. Waberer’s este controlat majoritar de CEE Transport Holdco, cu sediul in Luxemburg (care are o participatie de aproape 72%), detinuta de jucatorul de capital privat Mid Europa Partners.

Articole similare

Ad