Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Westport anunță semnarea unui acord de investiții pentru înființarea unei societăți mixte cu Volvo Group

Westport Fuel Systems Inc., un furnizor de top de sisteme avansate de alimentare cu combustibil alternativ pentru industria globală a transporturilor, are plăcerea de a anunța că a semnat un acord de parteneriat cu compania semnarea unui acord de investiție pentru înființarea asocierii în participațiune anunțate anterior cu Volvo Group pentru a accelera comercializarea și adoptarea la nivel global a sistemului de alimentare cu combustibil HPDI™ al Westport de la Westport pentru aplicațiile pe distanțe lungi și off-road (“JV”). Încheierea asocierii în participație este sub rezerva anumitor condiții de închidere, inclusiv a aprobărilor de reglementare și guvernamentale. Aceasta este se anticipează că JV va deveni operațională în urma închiderii oficiale, care este în prezent preconizată a avea loc în al doilea trimestru al anului 2024.

“Suntem încântați să executăm acest acord și să ne bazăm pe succesul nostru cu Volvo Group și pe tehnologia noastră HPDI™. Suntem motivați să continuăm să inovăm și să investim în relații de afaceri solide cu organizații de top care ne împărtășesc obiectivele, printre care Volvo Group este cu siguranță una dintre ele”, a declarat Dan Sceli, CEO al Westport Fuel Systems Inc. “Impulsionați de viziunea noastră comună pentru un viitor mai curat, așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea și să oferim soluții reale pentru decarbonizarea sectoarelor de transport pe distanțe lungi și off-road”.

După cum s-a anunțat anterior, Westport va contribui cu anumite active și oportunități HPDI™, inclusiv activele fixe, proprietatea intelectuală și afacerile aferente, în cadrul JV. Volvo Group va achiziționa o participație de 45% în JV pentru suma de aproximativ 28 de milioane de dolari SUA, plătibilă la încheierea contractului, plus până la 45 de milioane de dolari SUA suplimentare ca o sumă de câștig, în funcție de performanța ulterioară a JV.

Articole similare

Ad